Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На землях Януковича його вважають за Путіна

Вівторок, 23 вересня 2003, 18:31
Якби вибори президента України відбулися у вересні нинішнього року, то 40% мешканців Донецької області віддали б свої голоси за Віктора Януковича.

Такий результат соціологічного опитування, проведеного 10-17 вересня в Донецькій області Донецьким інформаційно-аналітичним центром.

Другий за рівнем президентських симпатій донеччан – Петро Симоненко з 15%. На третьому місці опинився Леонід Кучма – 5%, і на четвертому – Віктор Ющенко з 4% голосів, повідомляє "Острів".

Цікаво, що на тлі такої підтримки президентських амбіцій Віктора Януковича, 51% опитаних вважають, що за останній рік (період прем'єрства Януковича – "Острів") життя в Україні погіршилось. 26% респондентів вважають, що воно покращилося.

Соціологи також зіставили симпатиків Януковича і їхню суб'єктивну оцінку свого матеріального становища. 41% з них не вистачає грошей на купівлю одягу, 28% - навіть на їжу.

За рівнем позитивних оцінок діяльності політичних партій в області лідирує Партія Регіонів – 18%. Не набагато відстає від неї Комуністична партія України – 15%. На третьому місці з 4% – СДПУ(О). На четвертому й п'ятому – СПУ і "Наша Україна" з 3 і 2 відсотками відповідно.

Ще однією несподіванкою цього дослідження, як відзначив директор ДІАЦ Євген Копатько, стало те, що населення регіону, навіть комуністичний електорат, уже не вважає Володимира Леніна зразком для майбутнього президента України.

Так, на питання про прототип політичного лідера, на якого повинен бути схожий майбутній президент, 49% назвали Путіна, 16% - Сталіна, 9% - Брежнєва, 5% - Грушевського, 4% - Клінтона і тільки 3% - Леніна.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...