Кучма може не бояться імпічменту через ЄЕП

Вівторок, 23 вересня 2003, 18:43
Збір підписів під відкритим листом до президента України Леоніда Кучми у зв'язку з підписанням у Ялті документів про створення Єдиного економічного простору "четвірки" СНД є політичним актом.

Про це заявив у вівторок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" лідер Української народної партії, яка входить до складу блоку "Наша Україна", Юрій Костенко.

Як повідомлялося раніше, Народний Рух України, що входить у блок "Наша Україна", ініціював всеукраїнський збір підписів під зверненням до Кучми. У документі, зокрема, є вимога до Верховної Ради почати процедуру імпічменту президента України у зв'язку з підписанням угоди про створення Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусії й Казахстану, яке ініціатори цієї акції називають у листі "зрадою національних інтересів України".

"Ми розглядаємо це як політичний, а не юридичний акт, оскільки за відсутності закону про імпічмент президента, чекати, що цю процедуру почне Верховна Рада, неможливо", - підкреслив Костенко, пояснивши, що неможливо "чекати на позитивний результат, коли там (у парламенті) сформована президентом адміністративна більшість".

Лідер УНП зазначив, що "із політичної точки зору" збір підписів дасть набагато кращі результати. "Це дуже важливо у контексті наближення і президентських виборів і можливих референдумів про вступ до ЄЕП або внесення змін у Конституцію", - підкреслив депутат.

Він повідомив, що лист із підписами громадян буде направлений у парламент.

У той же час, за його словами, ініціатори збору підписів не ставлять перед собою задачу зібрати конкретну їх кількість. "Ми не ставимо завдання до 7 листопада, на честь чергової річниці революції, зібрати 10 мільйонів підписів", - відзначив Костенко, знову підкресливши, що це "політичний процес".

Костенко також повідомив, що переговори про участь у зборі підписів під документом ведуться, зокрема, із лідером Української республіканської партії "Собор" Анатолієм Матвієнком, який висловив готовність приєднатися до цієї акції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування