Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна всіх обхитрила і вступить до СОТ у 2004

Вівторок, 23 вересня 2003, 19:38
Україна як і раніше має намір вступити у Світову організацію торгівлі в 2004 році, і підписання документів про створення ЄЕП між Росією, Казахстаном, Білорусією й Україною не створює перешкод для таких планів.

Про це заявив перший заступник міністра економіки і з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький на прес-конференції в Києві у вівторок.

За його словами, під час підписання угоди й концепції про створення ЄЕП Україна чітко відстоювала позицію, що ці документи не повинні суперечити стратегічному напрямкові на її вступ до СОТ.

"Процеси вступу до СОТ та ЄЕП не конфліктують між собою", - підкреслив П'ятницький.

За його словами, Україна поки не відчула жодних проблем у двосторонніх торговельних відносинах у зв'язку з підписанням документів про створення ЄЕП.

Як вважає П'ятницький, країна може вступити до СОТ раніше, ніж будуть прийняті конкретні рішення в рамках ЄЕП.

Він повідомив, що на 11-й зустрічі робочої групи з питань вступу України до СОТ, 27-28 жовтня в Женеві повинні обговорюватися елементи проекту її звіту. За словами заступника міністра, фактично буде підготовлений перший варіант звіту, що дозволить кардинально зблизити позиції сторін при підготовці другого варіанта.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування