Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи беруться бути PR-агентством при ЄЕП

Вівторок, 23 вересня 2003, 20:20
Компартія України зобов'язала свої партійні комітети й організації розгорнути "широку агітаційно-пропагандистську кампанію" на підтримку ЄЕП. Таке рішення ухвалила президія ЦК КПУ, ідеться у повідомленні комуністів за підсумками зборів.

Угода про ЄЕП "відкриває нові можливості для поглиблення взаємовигідного економічного співробітництва України з її традиційними економічними партнерами: Росією, Білорусією та Казахстаном", ідеться у постанові президії комуністів.

"КПУ усвідомлює неоднозначність ставлення суспільства до угоди про створення ЄЕП. Орієнтовані на США та Захід політичні сили, насамперед із табору так званих націонал-патріотів підбурюють частину населення до спротиву економічній інтеграції".

У постанові зазначається, що ці сили "вдаються до прямих інсинуацій, що нібито поглиблення економічного співробітництва України зі своїми найближчими сусідами, що віками були пов'язані спільною історією та долею, несе загрозу суверенітету держави, не відповідає волі й прагненням більшості громадян України".

Президія ЦК КПУ заявила, що в разі "штучного затягування владою процесу ратифікації угоди про ЄЕП" комуністи будуть ініціювати проведення всеукраїнського референдуму "за народною ініціативою".

У коментарі лідера комуністів Петра Симоненка зазначається, що "підписання угоди про ЄЕП – це результат послідовного протестного політичного тиску на українську владну верхівку з боку Компартії та інших лівих сил України".

Симоненко заявив, що "не виключає: президент Кучма і його слухняна парламентська більшість під тиском США і їх союзників можуть блокувати, затягнути або зірвати процес ратифікації".

Він також додав: "Ми знаємо, що правонаціоналістичні сили у Верховній Раді будуть цьому активно й нагло протидіяти, лякати громадян України "російським імперіалізмом", "москальським шовінізмом". Ми знаємо, що представники великого капіталу, розглядаючи Ялтинську угоду крізь призму власних корисливих, шкурних інтересів, будуть прагнути вихолостити потенціал, що об’єднує наші народи".

У зв'язку з цим Симоненко закликав депутатів "зробити все, щоб у найкоротші терміни ратифікувати угоду про ЄЕП". У разі затягування лідер КПУ пообіцяв ініціювати референдум.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування