Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не дарма поїхав у США. Тепер він хоче реформувати ООН

Середа, 24 вересня 2003, 09:45
Україна виступає за реформування ООН, зокрема, за збільшення кількості непостійних членів Ради Безпеки, заявив президент Леонід Кучма.

"Україна однозначно стоїть на цій позиції (реформування ООН)", - сказав Кучма, відповідаючи на питання журналістів у Нью-Йорку, де він бере участь у заходах Генасамблеї ООН.

Він нагадав про події, що передували війні в Іраку: "Десь механізми ООН і Ради Безпеки не спрацювали у цій ситуації", - сказав Кучма. "Яким шляхом йти? Передусім, треба однозначно збільшити кількість непостійних членів Ради Безпеки ООН" - сказав Кучма.

Президент України також заявив про важливість співробітництва з Нідерландами. Після зустрічі з прем'єр-міністром Нідерландів Яном Петером Балкененде, Кучма зазначив, що у наступному році Нідерланди будуть головувати в Європейському Союзі, а зараз головують в ОБСЄ.

Крім того, Кучма підкреслив, що ця країна є повноправним представником України у Міжнародному валютному фонді і Всесвітньому банку. "Вона - четверта країна за товарообігом і четверта країна за інвестиціями серед європейських країн" - підкреслив президент.

Крім Нідерландів Україна зацікавлена у поглибленні співпраці з Пакистаном у всіх сферах економіки, у тому числі у військово-технічній сфері.

В інтерв'ю журналістам президент повідомив, що прийняв запрошення президента Пакистану Первеза Мушарафа відвідати його країну. "Найближчим часом буде (відома) точна дата, коли я туди поїду", - сказав український лідер.

Загалом Кучма задоволений участю української делегації в 58-й сесії Генеральної асамблеї ООН. "Можу однозначно сказати, що я задоволений участю української делегації, ставленням до української делегації", - сказав Кучма, відповідаючи на питання журналістів.

Він підкреслив, що делегація України приїхала на засідання 58-ї сесії Генеральної асамблеї ООН "з конкретними пропозиціями і баченням теперішнього часу і завтрашнього розвитку світу загалом ".

"Зустрічі, які відбулися у мене за цей час (у Нью-Йорку) показали, що ми не даремно сюди приїхали", - сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кучма нарешті знайшов американця для переговорів

Кучма в США зустрінеться з єврейським лобі і побуває на протоколі у Буша


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...