Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плющ пішов до Ющенка, не витримавши Кучму і Гавриша

Середа, 24 вересня 2003, 10:56
На рішення Івана Плюща вступити до "Нашої України" вплинув факт, що лідер "Демініціатив" Степан Гавриш став координатором парламентської більшості.

"Коли Степан Богданович очолив більшість, а потім ще пояснив, як він буде діяти у більшості, то це для мене стало останньою краплею. Фактично він перекреслив наш проект і став завзятим виконавцем волі більшості. І це для мене справді було бомбою", - розповів Іван Плющ в коментарі прес-службі "Нашої України".

Плющ зазначив, що коли переміг на парламентських виборах-2002 у мажоритарному окрузі, він сподівався на створення коаліції між блоками "Наша Україна" і "За єдину Україну".

"І якби ми створили таку коаліцію, ми б горя не знали по сьогоднішній день. Але президент Леонід Кучма чомусь вважав, що "Нашої України" в коаліції не повинно бути. І він все робив, щоб така коаліція не відбулася", - наголосив Іван Плющ.

"Мені здавалося, що таку позицію, як я, поділяє і Степан Гавриш. Я йому казав: якщо в нас не вийшло створити коаліцію, то давай створимо депутатську фракцію, яка спробує налагодити стосунки між цими двома блоками".

Однак, за словами Плюща, група "Демократичні ініціативи" вступила у більшість, яка була створена без "Нашої України".

"Я відмовився ставити свій підпис про входження до більшості. Я сказав, що не буду сліпо слідувати у фарватері більшості, а також вважаю, що ця група не відповідає тому проекту, в межах якого вона створювалася і тому не має перспектив", - підкреслив Плющ.

Як повідомлялося, двічі екс-спікер Верховної Ради Іван Плющ написав заяву про вихід з "Демініціатив" і перехід до "Нашої України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування