Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США пустять в Ірак Україну, тільки якщо вона чесно переможе

Середа, 24 вересня 2003, 11:09
Прем'єр Віктор Янукович звертає увагу США на необхідність розв'язання проблемних питань у двосторонніх відносинах і прийняття конкретних кроків для розвитку стратегічних відносин.

Про це Янукович повідомив у середу у Києві новопризначеному послу США в Україні Джону Гербсту.

"Ми зацікавлені у розвитку стратегічних відносин, і є кілька важливих і найбільш актуальних питань, таких як відновлення післявоєнного Іраку й участь українських компаній у цій роботі. Це питання дуже важливе, тому що Україна сподівається на партнерські стосунки з США, і ми повинні робити відповідні кроки", - сказав прем'єр.

Янукович, характеризуючи торгово-економічні відносини між двома країнами, відзначив ріст товарообігу між Україною і США останнім часом. "Але ми бачимо деякі перешкоди на цьому шляху", - додав він.

За його словами, такими перешкодами є "дуже старі питання", наприклад існування до цього часу стосовно України поправки Джексона-Венніка. "Ми відчуваємо за настроєм двох сторін, що підходимо впритул до рішення цього питання. Я сподіваюся, що найближчим часом ми вирішимо його спільно", - відзначив український прем'єр.

Іншим проблемним питанням він назвав надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

У свою чергу Гербст заявив, що США зацікавлені в участі українських компаній у відновленні повоєнного Іраку.

"Ми хочемо допомогти нашим партнерам (Україні), але також справедливо і те, що ми віримо у ринкові принципи. Ми очікуємо на участь українських компаній у реконструкції Іраку", - сказав посол у середу в Києві в інтерв'ю журналістам по закінченні зустрічі з Януковичем.

Відповідаючи на питання журналістів, чи обговорювалося під час зустрічі з Януковичем питання майбутніх президентських виборів в Україні, Гербст нагадав, що раніше "уже чітко заявляв" про зацікавленість США у вільних і справедливих виборах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування