Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для прагматичного посла Росії в Україні ЄЕП став "проривом"

Середа, 24 вересня 2003, 17:06
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін розцінює створення Єдиного економічного простору як "прорив за весь пострадянський час".

"Ялтинські події - це віха у новітній історії. Як прагматик і людина, яка завжди стояла біля конкретних справ, я кажу, що це - прорив за весь пострадянський час", - заявив посол журналістам у середу на церемонії відкриття спільної виставки архівних документів Держкомархівів України і Федеральної архівної служби Росії.

Чорномирдін підкреслив, що стосунки між Росією й Україною є "не просто стратегічними - вони носять особливо стратегічний характер". "Стратегічні стосунки сьогодні в України з іншими державами такі ж, як і в Росії - з іншими державами. Але немає таких відносин за значимістю й важливістю, як між Росією й Україною", - відзначив він.

"Разом ми зробимо завжди більше, ніхто і ніколи не зазіхне, не зазіхає і не повинен зазіхати на суверенітет", - сказав Чорномирдін.

Він закликав "не вступати у сварки, не гарячкувати й осмислити" значимість створення ЄЕП. "Це робиться в ім'я і на благо насамперед людей України і Росії, Казахстану й Білорусії", - сказав посол.

"Так, ми хочемо підняти рівень життя до європейського рівня. І разом ми швидше цього досягнемо. Не вступати (в європейські структури), а піднімати рівень, от, що сьогодні важливо", - підкреслив Чорномирдін.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...