Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КАДИДАТА В ПРЕЗИДЕНТИ БІЛЬШІСТЬ ВИЗНАЧИТЬ ДО ЗИМИ

Середа, 24 вересня 2003, 18:28
Парламентська більшість повинна визначити єдиного кандидата на президентські вибори 2004 року до середини осені цього року, заявляє координатор більшості у Верховній Раді Степан Гавриш.

"Якщо до середини осені парламентська більшість не визначиться (із кандидатом), то це надзвичайно ускладнить політичний процес самої коаліції", - підкреслив Гавриш в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

За словами координатора, "у даний час немає не тільки жодної узгодженої кандидатури, але навіть немає розуміння того, як вона може бути узгоджена". "Я думаю, що це складна дискусія, як у середині парламентської більшості, так і в цілому в коаліції, куди входить і уряд", - відзначив співрозмовник агентства.

Гавриш відзначив, що "це надзвичайно негативно впливає на формування будь-якої політичної позиції парламентської більшості".

За його словами, у процесі висування єдиної кандидатури на президентські вибори повинні взяти участь усі без винятку представники парламентської більшості - як фракцій політичних партій, так і депутатські групи. "У них є основний ресурс для ухвалення серйозних рішень, що можуть підтримати політичні плани коаліції, і власне єдиного кандидата", - вважає депутат.

На думку Гавриша, чим довше залишається невизначеним це питання, тим більше імовірність, що парламентська більшість може "політично утратити свою позицію" і деякі, "особливо великі" фракції і групи, що входять у більшість, можуть "підписати угоди з представниками сильної опозиції".

Відповідаючи на питання, хто з політиків найімовірніше зможе стати єдиним кандидатом від більшості, Гавриш відзначив, що "цей кандидат має бути не слабкіше, ніж кожний з кандидатів від опозиції". У той же час депутат не назвав прізвищ можливих кандидатів.

"На жаль, це об'єктивно, що саме трійка опозиційних кандидатів займає перші місця в рейтингах опитувань і тільки потім йде представник владної коаліції - прем'єр-міністр (Віктор Янукович)", - відзначив Гавриш. Крім того, залишається невирішеним питання про процедуру виборів президента - на всенародному голосуванні чи у Верховній Раді.

У парламентську більшість входить 9 фракцій і груп (всього 241 депутат).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: