Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В автомобілях шотландців українські солдати шукали морські міни?

Середа, 24 вересня 2003, 18:41
Міністерство оборони України спростовує повідомлення про неадекватні дії українських військових у ході миротворчих навчань сил НАТО і країн-партнерів "Північне сяйво-2003".

У повідомленні прес-служби Міноборони, переданому у середу агентству "Інтерфакс-Україна", повідомляється, що 15-26 вересня рота морської піхоти ВМС Збройних сил України бере участь у навчаннях, що проходять біля південно-західного, північно-західного і західного узбережжя Британії і неподалік від західного узбережжя Шотландії.

Як відзначають у Міноборони, деякі ЗМІ поширили повідомлення про те, що нібито двоє українських морських піхотинців під час навчань зупинили кілька автомобілів з цивільними пасажирами біля населеного пункту Форт Вільям. Нібито, пізніше, із боку цивільних осіб була висловлена скарга на дії українських військових.

"Із цього приводу прес-служба Міністерства оборони України вповноважена заявити, що поширена інформація не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони повідомляють, що сценарієм навчань передбачене проведення морської миротворчої операції з висаджуванням десанту сил морської піхоти на необладнане узбережжя, створенням зони безпеки, нейтралізацією терористичних угруповань, евакуацією мирного населення, а також відпрацьовування універсальної оборони загону кораблів на переході морем, пошук і знищення морських мін, контроль судноплавства (ембарго) і т.п.

Під час одного з етапів маневрів група українських морських піхотинців ВМС ВР України забезпечувала пересування військової техніки, що здійснювала маневр відповідно до задуму навчань. З цією метою на одному з перехресть на час руху військової техніки був перекритий автомобільний рух цивільного транспорту, повідомляє прес-служба.

"За словами командуючого наземного компонента багатонаціональних Сил НАТО навчання "Північне сяйво-2003" полковника ВР Швеції Еріка Корнеліуса і командира французького батальйону полковника Еріка Фурньє, у складі якого діяла рота морської піхоти ВМС України, українці показали високий рівень професійної підготовки і під час навчань діяли максимально адекватно до ситуації, демонструючи глибоку повагу і коректність у відносинах із місцевим населенням", - йдеться у повідомленні прес-служби українського військового відомства.

Прес-служба також підкреслює, що "жодних скарг на дії українських морських піхотинців ні під час навчань, ні після їхнього завершення не надходило".

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про інцидент у Шотландії, до якого нібито були причетні українські військові, які брали участь у навчаннях.

Читайте також:

Хлопців Марчука прийняли за королівську гвардію

НАТО вибачилося за українців, які налякали шотландських дітей


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування