Черновецький блокував Омельченка, а потім Черновецького – члени "Нашої України"

Четвер, 25 вересня 2003, 12:10
Народний депутат Леонід Черновецький у четвер блокував роботу сесії Київської міської ради.

Після початку сесії депутат підійшов до трибуни глави Київради Олександра Омельченка і зажадав дати йому слово.

Омельченко демонстративно ігнорував Черновецького і запропонував членові секретаріату Київради розпочати оголошення депутатських запитів.

У цей час Черновецький підійшов упритул до трибуни і кілька разів голосно зажадав від депутатів Київради, щоб вони вислухали його заяву з приводу порушення прав жителів Києва в Дарницькому районі.

Омельченко підкреслив, що "жоден народний депутат за 12 років так не поводився". Він уточнив, що Черновецький не прийшов заздалегідь і не попередив, що хоче виступити.

Після цього четверо народних депутатів Володимир Бондаренко, Валерій Асадчев, Олександр Чорноволенко і Валерій Лебедівський (усі – фракція "Наша Україна") підійшли до Черновецького і зажадали, щоб він залишив залу. До них приєдналися ряд депутатів Київради, що оточили трибуну.

Київська міська рада відновила свою роботу після того, як народний депутат Черновецький залишив залу засідання.

Депутати Київради 50 голосами ухвалили рішення, щоб Черновецькому не надавалося слово, після чого він пішов.

У холі в інтерв'ю журналістам Черновецький повідомив, що хотів лише передати звернення жителів Дарницького району (у цьому окрузі він був обраний народним депутатом), які вимагають "не витрачати бюджетні кошти на відновлення пам'ятників і нівечення міста", а направляти їх на вирішення соціальних проблем.

При цьому Черновецький приніс і передав голові Київради Олександру Омельченку 13 тис. підписів виборців під цим зверненням.

Депутат висловив обурення поводженням Київради і залишив будинок мерії.

Раніше Черновецький заявляв, що має намір через суд домагатися звільнення Омельченка з посади мера Києва. Він, зокрема, подав скаргу в Печерський місцевий суд Києва, вимагаючи від уряду і президента України звільнити голову Київської міської державної адміністрації Омельченка.

Один з мотивів депутата – Омельченко не має права працювати на своїй посаді у зв'язку з досягненням пенсійного віку (у серпні київському мерові виповнилося 65 років).

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування