Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб залишити Омельченка на службі, йому присвоїли титул

Четвер, 25 вересня 2003, 12:20
Київському міському голові Олександру Омельченку присвоєний перший ранг службовця органів місцевого самоврядування.

Таке рішення ухвалене на сесії Київської міської ради в четвер.

Коментуючи це рішення, Омельченко пояснив депутатам Київради, що воно ухвалюється відповідно до закону про службовців місцевого самоврядування.

Він підкреслив, що рішення про присвоєння йому першого рангу службовця органів місцевого самоврядування "нічого не дає і нічого не віднімає". Цим рішенням лише "із запізненням наводиться порядок", оскільки це потрібно було зробити відразу ж після прийняття закону.

Омельченко також відзначив, що надалі він своїм розпорядженням присвоїть ранги відповідного рівня всім іншим службовцям Київради.

Разом з тим, у ході обговорення цього питання група "Єдина Україна" виступила з пропозицією перенести голосування з цього питання, щоб згодом вирішити його "у пакеті" з іншими кадровими питаннями, зокрема, про перерозподіл глав комісій Київради.

Однак у цілому Київрада підтримала дане рішення і за нього проголосували 62 депутати.

Відповідно до закону про службовців органів місцевого самоврядування, службовці, у тому числі міські голови, не мають вікового обмеження перебування на службі.

У той же час, відповідно до закону про державних службовців, у зв'язку з тим, що Омельченку в 2003 році виповнилося 65 років, він повинен був залишити посаду глави Київської міськадміністрації.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування