"Львівську газету" перевіряли і оштрафували "планово"

Четвер, 25 вересня 2003, 13:31
"Підстав говорити про "замовність" перевірки податковою інспекцією "Львівської газета" немає. Про це заявляє Державна податкова адміністрація у Львівській області.

"З 10 червня по 23 липня 2003 року, відповідно до Національного плану перевірок, працівниками ДПІ у Личаківському районі міста Львова була проведена перевірка фінансової діяльності "Львівської газети", - повідомляє прес-центр ДПА у Львівській області.

"Результатом перевірки є нарахування незначних штрафних санкцій". У Державній податковій інспекції Львова наразі на розгляді перебуває скарга щодо результатів перевірки, зауважує податкова і обіцяє надати відповідь у встановленому "законом порядку".

За повідомленням ДПА, у скарзі "Львівської газети" "оскаржуються висновки лише однієї перевірки. Інших перевірок стосовно фірм, які належать засновникам "Львівської газети", податковими органами не проводиться".

У коментарі "Львівської газети" зазначено, що дане повідомлення "виглядає на, м’яко кажучи, забудькуватість або ж, що більш ймовірно, – свідому брехню".

Автори нагадують пану Зуєвському, керівникові прес-центру ДПА у Львівській області, що було офіційно повідомлено "і про перевірки "Дзиґи", і про відкриття кримінальної справи проти посадових осіб ВАТ "Троттола" (співвласники "Львівської газети" - УП).

"Вашими прес-релізами користувалися представники інформагентств, газет, радіо і телебачення, описуючи ситуацію навколо "Львівської газети", - нагадує видання.

"Офіційно позапланова перевірка на "Дзизі" завершилася 27 липня, проте досі немає офіційних документів. Натомість у всіх кав’ярнях і галереях "Дзиґи" сидять по троє податківців, які здійснюють т.зв. "хронометраж". Що це означає – невідомо. Повістки з вимогою з’явитися для дачі свідчень отримують ді-джеї, музиканти, художники, поети і письменники, бармени й охоронці... Якщо це не перевірка – то чим займаються тоді ваші люди?" – коментує повідомлення газета.

"На ВАТ "Троттола" щодня тривають слідчі дії, пов’язані з кримінальною справою про несплату податків в особливо великих розмірах", - додають автори.

Коментуючи "незначні фінансові санкції", які були накладені на "Львівську газету" внаслідок перевірки, наводиться сума у 23,5 тисячі гривень.

"Нагадаємо шановним податківцям, що сума штрафу в понад 17 тис. грн. може бути підставою для відкриття кримінальної справи, і в цьому випадку "незначні фінансові санкції" звучать загрозливо для будь-якого підприємця", - нагадує видання і додає, що "є низка свідчень, що львівські податківці мають чітку вказівку при перевірці будь-якого підприємства нараховувати штраф на суму, що перевищує 17 тис. грн".

"У випадку з "Львівською газетою", 17 тис. грн. штрафу нарахували за те, що використання телефонів й інтернету, на думку інспекторів, не входить у господарські витрати на виробництво", - пишуть працівники газети.

На кінець коментарю автори звертаються з питанням до Зуєвського. "Чому ви як керівник прес-центру ДПА у Львівській області досі не висловили думки з приводу злочинного наказу голови ДПІ м. Львова Мирослава Хом’яка".

"Ще 11 вересня він віддав прямий наказ "знищити бізнес засновників цієї газети протягом п’яти днів"? Нагадаємо вам, що саме після цього було відкрито кримінальну справу проти "Троттоли", саме після цього в податківців нарешті дійшли руки до поетів і музикантів "Дзиґи", - пише "Львівська газета".

Читайте також:

Не чекаймо, поки їх відстріляють!

Гра в мовчанку


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...