Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун став Крюгером

Четвер, 25 вересня 2003, 16:00
Генеральний прокурор України Святослав Піскун перебуває з візитом у Страсбургу, де проводить зустрічі з членами Парламентської асамблеї Ради Європи.

29 вересня ПАРЄ на своєму засіданні має намір розглянути "українське питання".

Піскун прибув до Страсбургу у вівторок і до суботи проведе ряд зустрічей з керівництвом ПАРЄ, керівниками фракцій і груп, членами і доповідачами моніторингового комітету. Про це повідомив у четвер в інтерв'ю журналістам у Києві заступник генпрокурора України Ігор Дріжчаний.

"Зустрічі, які уже відбулися, пройшли досить конструктивно й плідно", - сказав заступник генпрокурора, передає Інтерфакс-Україна.

Дріжчаний нагадав, що серед зобов'язань, узятих Україною при вступі до Ради Європи, - реформування прокуратури. Про хід реформи і про розслідування убивств журналістів Георгія Гонгадзе й Ігоря Александрова і має намір розповісти в Страсбургу Піскун.

У червні спецпредставник ПАРЄ у справі Гонгадзе Ханс Крюгер попросив зняти з нього повноваження. Він запропонував довірити Піскунові особисто інформувати Раду Європи про хід розслідування.

"Нинішній генеральний прокурор (України) у дуже складних обставинах робить усе можливе, щоб довести "справу Гонгадзе" до розкриття", - сказав Крюгер.

***

30 вересня генпрокурор Святослав Піскун відбуде з візитом до Швейцарії, де проведе зустрічі з керівниками правоохоронних структур Швейцарії, Ліхтенштейну і представниками Департаменту юстиції США.

"Одним із питань зустрічі буде виконання клопотань у справах щодо екс-прем'єра України Павла Лазаренка, що розслідуються і на території США, і на території України. Також будуть розглянуті матеріали, які останнім часом отримані правоохоронними органами цих держав", - сказав заступник генпрокурора Ігор Дріжчаний.

Читайте також:

Європа вважає, що Піскун робить "усе можливе", щоб розкрити справу Гонгадзе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...