Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко домігся імпічменту кадра Медведчука

Четвер, 25 вересня 2003, 16:57
Львівська міськрада висловила недовіру керівнику Державної податкової адміністрації Львова Мирославу Хом'яку.

У відповідній постанові, підтриманій у четвер таємним голосуванням, висловлюється стурбованість тиском, який чинить міська державна податкова адміністрація на підприємства та ЗМІ, а також вказується, що ця структура є занадто політизованою.

За те, щоб ухвалювати цю постанову таємним голосуванням, висловилися 65 депутатів міськради, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Львівська міська ДПА сьогодні виконує невластиві їй функції, займається організацією тиску на незручний бізнес, засоби масової інформації. Така ситуація склалася після призначення Сергія Медведчука керівником Львівської обласної ДПА та Мирослава Хом’яка головою Львівської міської ДПА", - підкреслюється в постанові.

В документі також зазначається, що особливий тиск чиниться на Кредит-Банк, "Віденську каву", "Львівську газету" та інші підприємства, які називають обличчям Львова. Дії податківців, на переконання депутатів Львівської міськради, відлякують інвесторів і шкодять розвитку підприємництва.

Міськрада висловила недовіру Мирославу Хом'яку і закликала до організаційних і кадрових змін, які сприятимуть деполітизації роботи Львівської міської державної податкової адміністрації.

На переконання депутатів, ця установа має виконувати виключно фіскальні функції і бути політично неупередженою. Депутати також виступили за заборону керівництву ДПА бути представниками будь-якої політичної партії.

У засіданні Львівської міськради взяли участь також понад двадцять народних депутатів – представників фракції "Наша Україна" на чолі з Віктором Ющенком, а також представники Блоку Юлії Тимошенко.

Під час свого виступу Ющенко сказав, що у Львові встановилася "диктатура влади, яка гнобить громадські ініціативи, душить бізнес".

"Існує чорний список з 230 підприємств, до яких податкова ставиться з особливою "увагою", тому що керівники цих підприємств мають іншу думку, ніж представники СДПУ(О)," – заявив лідер "Нашої України".

"Сьогодні Україна перебуває за один крок від кланово-олігархічної диктатури. Ситуація, яку ми можемо спостерігати у Львові, - це генеральна репетиція того, що може чекати на Україну в майбутньому", – сказав Ющенко.

Він наголосив, що нині в Львівській області утвердився закон сили. "Я знаю, чому протягом останніх років програли суди Ярослав Кендзьор, Василь Петьовка та тисячі чесних людей", - зауважив Ющенко і порівняв ці суди з процесом над Василем Стусом.

"У Львові виник конфлікт між бізнесом і владою, яка утримує фіскальні структури силового типу і використовує їх, аби тиснути на підприємців. Міськрада має ухвалити чесне рішення, якого чекають і громада, і ділові кола", – зазначив лідер "Нашої України", підкресливши, що фракція виступає не проти окремих персон, а проти надмірної політизації податкової адміністрації.

Постанову підтримали 54 депутати, проти проголосувало 23. Загалом у міській раді Львова 90 депутатів.

Читайте також:

Боротьба за відставку Медведчука супроводжується мінуванням і мордобоєм


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування