Ющенко: Сергію, піди, щоб країна не займалася твоїм працевлаштуванням

Четвер, 25 вересня 2003, 17:46
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко запропонував главі Державної податкової адміністрації у Львівській області Сергію Медведчуку добровільно піти у відставку з посади.

"Сергію, не роби так, щоб твоїм працевлаштуванням займалася вся країна, подай у відставку і тоді, можливо, частина цих людей знову почне тебе поважати" - заявив Ющенко під час свого виступу на сесії Львівської облради.

Ющенко сказав, що зараз Львів і Львівська область стали полігоном, на якому випробовується модель жорсткої диктатури, яка може бути введена у всій державі, й органи податкової стали інструментом тиску не тільки на комерційні структури, але і на політичні і громадські організації, що мають відмінну від СДПУ(О) точку зору.

"Однак громадськість повинна сказати своє рішуче "ні" таким діям, і перші кроки у цьому напрямку вже зроблені - декілька місяців тому депутати облради висловили недовіру Медведчуку, а сьогодні депутати міської ради висловили недовіру начальнику ДПІ міста Львова Мирославу Хом'яку", підкреслив Ющенко.

Під час свого виступу Ющенко сказав, що "існує чорний список зі 230 підприємств, до яких податкова ставиться з особливою "увагою", оскільки керівники цих підприємств мають іншу думку, ніж представники СДПУ(О)", - заявив лідер "Нашої України".

Член блоку Тарас Стецьків додав, що крім комерційних структур до списку ввійшли обласні організації Народного Руху України, ВТ "Нова хвиля", і навіть комунальне підприємство "Личаківський цвинтар", "тому що його директор є членом "Нашої України".

"Сьогодні Україна знаходиться за один крок від кланово-олігархічної диктатури. Ситуація, яку ми можемо спостерігати у Львові, - це генеральна репетиція того, що може чекати Україну у майбутньому", - цитує Ющенка прес-служба блоку.

Він підкреслив, що зараз у Львівській області утвердився закон сили. "Я знаю, чому протягом останніх років програли суди Ярослав Кендзьор, Василь Петьовка і тисячі чесних людей", - відзначив Ющенко і порівняв ці суди з процесом над Василем Стусом.

"У Львові виник конфлікт між бізнесом і владою, яка втримує фіскальні структури силового типу і використовує їх, щоб давити на підприємців", - відзначив лідер "Нашої України".

У свою чергу Сергій Медведчук, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна", заявив, що нічого не знає про існування такого списку, і категорично відкинув обвинувачення у заполітизованості податкової в області.

Зі слів Медведчука, Хом'як є одним із кращих співробітників податкової в Україні, що "підтверджено нагородою президента", а обвинувачення на адресу податкової сиплються тому, що вона бореться з порушниками закону.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News