Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білоконь перейменує міліцію в поліцію

П'ятниця, 26 вересня 2003, 10:36
Міністр внутрішніх справ України Микола Білоконь виступає за перейменування української міліції в поліцію.

Відповідаючи на питання журналістів у п'ятницю в Києві в перерві засідання колегії МВС України, Білоконь зазначив, що, як відомо, слово міліція означає "озброєний народ", тоді як поліція – орган, який захищає громадян.

Він повідомив, що найближчим часом має намір виступити з пропозицією із перейменування, однак це питання знаходиться в компетенції парламенту.

Білоконь ставить перед українською міліцією нові задачі, зокрема, він поставив ряд задач по реформуванню Міністерства.

Білоконь підкреслив необхідність скорочення кількості управлінських ланок у МВС, а також великої кількості вказівок із Міністерства на місця.

Він також висловився за скорочення утроє відомчої статистики й реформування самого підходу до формування звітності. За словами міністра, необхідно перебудувати роботу з формування статистики на роботу з живими людьми.
"Наша мета - перетворення міліції у структуру, здатну забезпечити нормальне життя українських громадян", - сказав Білоконь.

Говорячи про суть змін у підході до статистки, міністр підкреслив, що робота кримінальної міліції буде оцінюватися за результатами розкриття злочинів "в умовах неочевидності".

Білоконь підкреслив, що до найсуворішої відповідальності будуть притягуватися співробітники міліції, які будуть викриті в приховуванні й нереєстрації злочинів.

Він також розкритикував нереально високі показники розкриття злочинів в українській міліції (більш 90% - ІФ), заборонивши маніпулювати статистикою. "За це будете відповідати погонами, і я не виключаю, що хтось піде в місця - самі знаєте, про які мова", - сказав міністр.

Він також висловився за виконання всіма співробітниками міліції закону про мови. "Жити в Україні і не знати мови - це ненормально", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування