Тимошенко законно зробили "чистою"?

П'ятниця, 26 вересня 2003, 11:21
Суддя апеляційного суду Житомирської області скасував постанову слідчого Генпрокуратури, який порушив кримінальну справу за фактом службової підробки службовими особами Апеляційного суду Київської області.

Це була справа за фактом фальсифікації рішення суду, яким були закриті всі кримінальні справи щодо Юлії Тимошенко, її чоловіка Олександра і чотирьох колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Рішення про скасування постанови слідчого Генпрокуратури було винесено 25 вересня, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" суддя апеляційного суду Київської області Олександр Коротких.

Коротких, а також Катерина Леонтович та Ірина Ященко входили до складу колегії суддів, які закрили всі кримінальні справи щодо Тимошенко та її соратників.

Це рішення апеляційного суду Житомирської області може бути оскаржене протягом 7 діб.

Як повідомлялося, 22 травня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом службової підробки рішення суду від 13 травня про закриття справ щодо подружжя Тимошенків і колишніх керівників "ЄЕСУ".

Як заявив журналістам заступник генпрокурора Віктор Шокін, до Генпрокуратури було направлено дві копії даного рішення, причому в останній копії був доданий ще один пункт, яким постановляється закрити кримінальну справу щодо Тимошенко за статтею про ухиляння від сплати податків, порушену 17 січня.

Усього в двох копіях рішень суду, як стверджують у Генпрокуратурі, міститься понад сорок розходжень. У Генпрокуратурі називають це підробкою.

Раніше в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" судді спростували ці заяви заступника генпрокурора. За словами Коротких, до Генпрокуратури була направлена копія рішення суду, а не оригінал. Ця копія передруковувалася секретарем, і в процесі передруку були допущені помилки, які виявили самі судді, відзначив він.

"Ми самі виявили ці технічні помилки, про що проінформували Генпрокуратуру відповідними листами, і направили виправлену копію", - сказав суддя.

У залі суду був оголошений оригінал рішення суду, який відповідає другій копії, направленій до Генпрокуратури, підкреслив він. Судді відзначають, що Генпрокуратура ухвалила рішення про порушення кримінальної справи, навіть не ознайомившись з оригіналом рішення суду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування