Ющенко закінчує домовлятися з Тимошенко про 2004 рік

П'ятниця, 26 вересня 2003, 12:37
Віктор Ющенко упевнений, що він та Юлія Тимошенко висунуть єдиного кандидата в президенти.

"Ми будемо разом. Це теза номер один", - сказав Ющенко в інтерв'ю "Львівській газеті", відповідаючи на питання "чи будуть на наступних виборах Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко разом".

"У нас немає тих проблем, які б сьогодні говорили про те, що в нас є труднощі з точки зору консолідації двох політичних сил", - додав Ющенко.

"Юлія Володимирівна зараз працює з моїми партнерами навколо тих обставин, які знімають останні штрихи у цьому питанні. Я абсолютно оптимістичний у цьому. Задоволений тими діалогами, які тривають останні 4-5 тижнів. Це діалоги, які набирають нової політичної якості".

На питання, що навколо Ющенка "людей тримає ваш рейтинг", лідер "Нашої України" зазначив: "Рейтинг – це плата за позицію. Це наша політична поведінка, наша візія з ключових політичних проблем. Це наша відповідь на те, що сьогодні хоче виборець. Рейтинг – це готова продукція. Не буває так, що спочатку рейтинг, а потім якісь дії, механізми, зусилля. Я думаю, що той рейтинг, який є у нас – адекватний тому, що ми робили для України й українського народу. І це наш рейтинг, а не чийсь інший".

Ющенко також сказав, що "Наша Україна" допомагатиме "Львівській газеті" у розв'язанні її проблем з податковою адміністрацією: "Є парламентський комітет [очолює член "Нашої України" Микола Томенко], в якого є парламентська позиція. Ми готові ініціювати й забезпечити ті процеси захисту, які будуть необхідними".

За словами Ющенка, вони ініціюватимуть це питання на зустрічі фракції з генпрокурором Піскуном. "Окрім того, наступного тижня українська делегація виїжджає на засідання ПАРЄ. Ми вже домовилися, що проблему тиску на "Львівську газету" розглядатимуть у розділі інформації".

На згадку про зустріч у "Львівській газеті" Ющенку подарували її перший примірник, де на першій сторінці зазначено, що він приєднається до акцій опозиції, тобто поведе людей на масові акції непокори. Віктор Ющенко прокоментував це так: "Повірте, якби ми вчинили так, як ви писали в тому номері, який мені подарували, це була б найкоротша дорога, щоб у цій країні переміг Медведчук. Якби був запущений інший сценарій, тут би кланова модель пробилася на роки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування