Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко проти, щоб ця "недемократична" Верховна Рада обирала президента у 2004

П'ятниця, 26 вересня 2003, 13:03
Законопроект про внесення змін до Конституції, яким передбачено проведення виборів президента парламентом у 2004 році, прийняти "буде дуже складно", прогнозує лідер партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко.

На думку Тігіпка, за даний законопроект 300 депутатів не проголосує. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю.

Тігіпко пояснив, що "дуже багато питань було про недемократичність виборів до парламенту (2002 року)" і тому вибори президента цим складом парламенту проводити недоцільно.

За його словами, якщо і буде затверджена норма закону про вибори президента депутатами, то ці вибори мають бути проведені лише після нових, демократичних виборів до Верховної Ради.

Водночас Тігіпко не виключив можливості підтримки Верховною Радою законопроекту про внесення змін до Конституції, під яким стоять підписи депутатів як із більшості, так і комуністів.

Тігіпко висловився також за достатню кількість повноважень президента, адже він – "не англійська королева".

За словами лідера "Трудової України", президент має здійснювати жорсткий контроль за діяльністю органів влади й у визначених випадках розпускати Верховну Раду. У крайньому випадку, на думку Тігіпка, глава держави має ставити питання про відставку уряду, "якщо не туди завели".

На його думку, на даному етапі передчасно переходити до парламентаризму як форми державного устрою, оскільки в Україні ще "дуже молода демократія". За його словами, це має відбуватися поступово, "не такими швидкими кроками".

Як повідомлялося, 23 вересня до КС надійшов третій законопроект змін до Конституції, яким передбачено проведення виборів президента парламентом вже у 2004 році та пропорційну систему в багатомандатному окрузі у середині жовтня 2007 року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування