Росія нікого не примушує говорити своєю мовою - Чорномирдін

П'ятниця, 26 вересня 2003, 14:44
Посол РФ в Україні Віктор Чорномирдін вважає, що до питання надання російській мові статусу офіційної на пострадянському просторі не можна підходити спрощено.

Про це посол сказав на засіданні Всеукраїнського прес-клубу Асоціації працівників ЗМІ України, коментуючи заяву, зроблену в середу заступником міністра закордонних справ Росії Елеонорою Мітрофановою.

Чорномирдін зазначив, що йому "важко сказати, що мала на увазі Мітрофанова". "Я з нею сьогодні говорив по телефону, вона повинна скоро приїхати сюди (до України), ось ви у неї й запитаєте", - цитує посла УНІАН.

Він назвав це дуже складним питанням, до якого не слід підходити спрощено. "Ніхто силоміць нікого примусити щось впроваджувати не може, і ніхто таке завдання не ставить", - запевнив Чорномирдін.

Також у МЗС України висловлюють подив у зв'язку з висловленнями Елеонори Мітрофанової. У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю радник прес-служби українського МЗС Сергій Довбешко висловив подив у зв'язку із ситуацією, за якої "одна країна намагається вирішувати за іншу питання, які не належать до її компетенції".

На думку Довбешка, висловлення російського дипломата "не заслуговують на додаткові коментарі, оскільки вони жодним чином не можуть вплинути на мовну політику України, що формується на основі власного законодавства і своїх міжнародних зобов'язань у цій сфері".

Як повідомлялося, 25 вересня перший заступник міністра закордонних справ РФ Елеонора Мітрофанова заявила, що Росія має намір добиватися надання російській мові статусу офіційної на всьому пострадянському просторі.

Читайте також:

Путін хоче, щоб російська мова була офіційною для усього колишнього СРСР

Депутати зрозуміли, що в ЄЕПу є ідеологічне продовження

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...