Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович першим відчув подих виборів

П'ятниця, 26 вересня 2003, 16:38
Кабінет міністрів України на собі відчуває "підготовку політичних сил до президентських виборів, що заплановані на осінь 2004 року".

Таку думку в п'ятницю в ході розширеного засідання уряду висловив прем'єр-міністр Віктор Янукович.

"Навряд чи варто нагадувати, що 2004 рік - рік президентських виборів, і до таких іспитів політичні сили України починають готуватися завчасно. Першим, хто відчуває це на собі, є уряд", - сказав він.

Прем'єр відзначив, що Україна також вступила в етап фактичної реалізації політичної реформи, що повинна дати відповідь на ключові питання: якою повинна бути система влади в Україні, щоб ефективно виконувати своє призначення, яке місце й роль Кабінету міністрів у ній.

Янукович назвав головним досягненням співробітництва уряду і Верховної Ради "помітне прискорення темпів економічного росту країни".

Прем'єр нагадав, що послідовне поліпшення добробуту громадян, рішення їхніх соціальних проблем є стратегічним завданням діяльності Кабінету міністрів.

Янукович відзначив, що в проекті бюджету на 2004 рік уперше за роки незалежності більше половини витрат бюджету передбачено саме на забезпечення соціальних програм.

Прем'єр також нагадав, що ріст ВВП за січень-серпень 2003 року склав 5,3% у порівнянні з 4,2% за аналогічний період минулого року, відзначив зростання промислового виробництва, низький рівень інфляції й збільшення золотовалютних резервів НБУ, зростання реальних доходів населення, підвищення працівникам бюджетної сфери зарплати, зменшення заборгованості по її виплаті.

Головними серед "невирішених проблем" прем'єр назвав істотну диференціацію між бідними й заможними прошарками населення, недостатність темпів аграрної реформи, високу залежність економіки від кон'юнктури.

"Скажу відверто, що коаліційність уряду, крім безумовного позитиву, визначила також і досить серйозні проблеми. Зокрема, мова йде про політичний і управлінський професіоналізм окремих висуванців депутатських фракцій і груп", - підкреслив Янукович.

Разом із тим, прем'єр відзначив досягнення діяльності уряду. Зокрема, розблокування проблеми "на шляху до вступу у Світову організацію торгівлі", скасування санкцій, введених щодо України з боку FATF, підписання програми співробітництва з ЄБРР до 2004 року, що передбачає вкладення $400 млн. у розвиток вітчизняної інфраструктури.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:58
Литва не пустить спостерігачів ОБСЄ на вибори президента через присутність росіян і білорусів
23:48
Столтенберг: НАТО не планує розгортати війська в Україні, Україна нас про це не просить
23:27
Новини економіки 8 травня: наслідки чергової атаки РФ по енергооб'єктах, Сенниченка заочно заарештували
23:10
Зеленський: Нагальні пріоритети – зрив будь-яких наступальних дій РФ
22:48
фотоУ Черкасах пожежна машина налетіла на тролейбус: двоє людей потрапили до лікарні
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
21:32
Топгенерал НАТО щодо просування росіян: Прогрес обмежений, Україна ще може перемогти
21:30
Ворог прорвався у Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи – "Хортиця"
Усі новини...
Реклама: