Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СВІДКИ У СПРАВІ АЛЕКСАНДРОВА БОЯТЬСЯ, ЩО ЇХ МОЖУТЬ ВБИТИ

П'ятниця, 26 вересня 2003, 18:19
Колишні співробітники Відділу по боротьбі з організованою злочинністю Краматорська (Донецька область) Олег Солодун і Михайло Сербін, які першими два роки тому назвали організаторів вбивства журналіста Ігоря Александрова, і які сприяли розкриттю цього злочину Генпрокуратурою України, бояться за свою безпеку.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю Олег Солодун висловив думку, що після розкриття вбивства Александрова, вони з Сербіним автоматично переходять у роль свідків численних службових злочинів співробітників правоохоронних органів, як Донецького регіону, так і центральних.

Зі слів Солодуна, близько 50 співробітників правоохоронних органів при об'єктивному розслідуванні повинні бути покарані у зв'язку зі справою Александрова.

"Те, про що заявляє сьогодні Генпрокуратура, ми із Сербіним говорили від дня вбивства, але правоохоронці найвищих рангів, аж до міністра Смірнова (Юрій Смірнов на той час був міністром внутрішніх справ) і генпрокурор Потебенько (Михайло Потебенько тоді був генпрокурором, зараз - народний депутат) заявляли, що ця інформація не знаходила свого підтвердження", - сказав екс-міліціонер.

"Насправді ж самим спробам перевірити факти, що проводилися нами, був покладений край за вказівкою згори, оскільки за час нашої боротьби ми де тільки не були, кому тільки не давали цю "дюссельдорфську касету". Скільки комісій приїжджало в область - і все безрезультатно" - додав він.

У ході розмови на касеті звучить прізвище керівника фірми "Укрліга" (м. Слов'янськ) Олександра Рибака, який затриманий і звинувачується Генпрокуратурою у замовленні вбивства Александрова. На касеті також згадується колишній начальник Краматорського ОБОЗ Володимир Бантуш, якого Сербін і Солодун звинуватили у причетності до злочинного світу.

У Генпрокуратурі заявляють, що намір оприлюднити ці матеріали у програмі Александрова на телеканалі "ТОР", редактором якого він був, і що стало мотивом вбивства журналіста.

Тепер, на думку Солодуна, люди, які гальмували розслідування вбивства Александрова, зацікавлені у тому, щоб він і його колега "не нагадували громадськості і слідчим органам про їх роль і у вбивстві Александрова і в його необґрунтовано тривалому розслідуванні".

Солодун вважає, що саме одна з комісій МВС, якій у червні 2001 року була пред'явлена "дюссельдорфська касета" стала джерелом витоку інформації, після чого Рибак дізнався про її реальне існування, й вирішив за будь-яку ціну не допустити розголосу її змісту. "Саме це стало причиною вбивства Александрова" - вважає колишній міліціонер.

Також в інтерв'ю агентству Солодун заявив про факти стеження за ним і переслідування його родичів органами міліції.

Директор телекомпанії "ТОР" (Слов'янськ, Донецька обл.) Ігор Александров помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року.

Читайте також:

Прокуратура звинувачує Рибака у вбивстві Александрова. За його звільнення вже зібрали 2 мільйони доларів?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування