Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чобіт хоче відсудити у Медведчука 700 мільйонів доларів

Субота, 27 вересня 2003, 13:33
Дмитро Чобіт, автор книги "Нарцис", за яку він судиться з головою АП, подав зустрічний позов проти Віктора Медведчука. Сума позову складає 3 мільярди 682 мільйони гривень, що відповідає 700 мільйонам доларів США.

Про це Чобіт повідомив в ефірі радіо "Свобода".

Подання зустрічного позову Чобіт мотивує тим, що в Печерському суді міста Києва, де розглядається позов Медведчука проти автора "Нарцису", постійно порушуються вимоги до технічного процесу ведення судових засідань.

Зокрема суд не дотримується вимоги, згідно з якою він зобов’язаний забезпечити запис засідання. Суть цієї конституційної вимоги полягає в тому, щоб забезпечити справедливий розгляд справи. Також Чобіт відзначає, що Печерський суд є неналежний суд, який розглядає цю справу. Всі відповідачі перебувають і знаходяться в місті Броди Львівської області, а в законі чітко написано, що позовна заява подається по місцю проживання і знаходження відповідачів.

У зв’язку з цим відповідачі подали зустрічний позов до Віктора Медведчука. Пояснюючи його суть, Дмитро Чобіт зазначає, що "своїми незаконними діями, які полягають в обмані суддів, створенні на них тиску, фальсифікації позовної заяви, надуманості позовних вимог, Медведчук через Печерський районний суд намагається залякати не лише Чобота і видавців книги "Нарцис", але й усіх журналістів та не допустити розголошення правди про деякі не вельми пристойні сторінки його біографії, приховати їх від виборців, і таким чином обдурити народ України на наступних виборах".

"Тому свої моральні збитки я розцінюю з точки зору великої суспільної небезпеки, яку складають неправомірні й недобросовісні дії Медведчука і для мене, і для журналістів, і для народу України", відзначає Чобіт.

Сума позову складає 3 мільярди 682 мільйони гривень, що відповідає 700 мільйонам доларів США. Саме такою сумою, за словами Дмитра Чобота, польський економічний журнал "Впрост" оцінив належні Вікторові Медведчуку майно й кошти.
Чобіт планує 99,9% відсуджених коштів передати до бюджету України, оскільки сумнівається, що Медведчук заробив їх чесним шляхом.

На закінчення прес-конференції Дмитро Чобіт повідомив про те, що з березня цього року за ним організоване стеження. Він вважає, що стеження організоване Віктором Медведчуком.

Дмитро Чобіт видав свою книжку "Нарцис. Штрихи до політичного портрета Віктора Медведчука" на початку 2002 року. Глава АП вважає, що книжка Дмитра Чобота порушує його право недоторканності приватного життя. 2 липня 2002 року Віктор Медведчук подав цивільний позов до Печерського суду Києва. 5 вересня 2003 року Віктор Медведчук подав скаргу також у Верховний Суд України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування