Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступним прем'єром буде Кірпа, а губернатором Львівщини - Базів

Субота, 27 вересня 2003, 16:27
Події навколо засідання Львівської обласної та міської ради можуть призвести до чергових кадрових перестановок у Львівській області. Про це у суботньому номері пише львівське видання "Поступ", посилаючись на "поінформовані джерела".

Як зазначає газета, після подій в обласній раді та перед її стінами "близька відставка" "засвітила" голові адміністрації Олександру Сендезі, який після подій четверга зранку п'ятниці терміново відлетів до Києва.

Вирушити у столицю, за твердженням джерела "Поступу", Львівського губернатора змусив дзвінок із адміністрації президента та "вимога негайно з'явитися "на килим" до Кучми".

Окрім цього, за повідомленням джерела, президентом уже підписано укази про звільнення з посад голови Жовківської райадміністрації Петра Комара, Кам'янко-Бузької - Ярослава Янишина, Дрогобицької - Володимира Шмигельського та Сколівської - Василя Романіва.

Відставки чиновників "пов'язують із позицією керівників районів під час голосування в обласній раді щодо питання про недоцільність рішення вищого керівництва держави вступити у Єдиний економічний простір та провести в державі конституційну реформу", - пише газета.

У телефонній розмові з кореспондентом "Поступу" Сендега підтвердив, що перебуває в Києві, куди приїхав для участі в плановому засіданні Кабінету Міністрів, а не заради зустрічі з президентом, до якого, за словами Сендеги, його ніхто не викликав".

Також "обласний голова сказав, що про відставки чотирьох керівників районів йому нічого не відомо. А тим більше нічого Сендега не чув про можливе власне звільнення".

У разі ж звільнення Сендеги, "Поступ" прогнозує, що на йього місце розглядається кандидатура заступника глави адміністрації президента, керівника головного аналітичного управління АПУ Василя Базіва.

Також газета повідомляє, що "перебуваючи у Львові, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко сказав, що в українському уряді невдовзі буде новий керівник, із коротким прізвищем на букву К., який власне і буде кандидатом від влади на президентських виборах".

На думку "Поступу", у випадку відставки Януковича "найбільш реальні шанси" посісти його крісло має міністр транспорту Георгій Кірпа.

Газета також зауважує, що Кірпа навряд чи стане кандидатом у президенти від влади, "оскільки, змінюючи Януковича на Кірпу, президент керується лише одним - останній не повинен мати власних президентських амбіцій, а відповідно, і політичної поведінки".

"Поступ" також нагадує, що "іміджмейкери створювали Кірпі імідж саме під прем'єрське крісло - хазяйновитий, людина слова, з великими фінансовими можливостями і модернізаторськими задатками".

Газета також прогнозує, що у разі призначення "уряд Кірпи буде коаліційним за аналогією до уряду Анатолія Кінаха. Він виконуватиме суто менеджерські функції, не пхаючи носа у політичні справи".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...