КУЧМУ ПРОСЯТЬ ЗВІЛЬНИТИ МЕДВЕДЧУКА

Субота, 27 вересня 2003, 17:25
Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак закликає президента і голову Верховної Ради у найкоротший термін вирішити питання про перебування на посаді голови Державної податкової адміністрації у Львівській області Сергія Медведчука.

Про це говориться у зверненні Сендака до керівництва держави, поширеному прес-службою обласної ради. Він нагадує, що ще 6 червня депутати Львівської облради висловили недовіру Медведчуку.

"Рішення сесії не було спонтанним або несподіваним, воно базується на висновку комітету Верховної Ради по боротьбі з корупцією й організованою злочинністю, неодноразово думках депутатів різних рівнів, які висловлюються з цього приводу, керівників політичних і громадських організацій, жителів регіону" - підкреслюється у зверненні Сендака.

Голова облради стверджує, що "ДПА у Львівській області, очолювана Медведчуком, кинула виклик всієї громадськості Львівської області", а також, що керівники підприємств і бізнес-структур відкрито заявляють про масову протиправних поборів, хабарництві і вседозволеності податківців", вони готові "до акцій масового протесту проти вражаючого зловживання, корупції і беззаконня".

Крім того, голова облради заявляє, що "користуючись закритістю структури, керівник ДПА у Львівській області перетворив її на каральну політичну "охоронку" для фінансування СДПУ(О) і боротьби з українським підприємництвом, представниками політичних сил і громадян, що не розділяє ідеології згаданої партії".

У зверненні також стверджується, що проти суперників "застосовуються жорсткі, а останнім часом і жорстокі методи боротьби: численні невиправдані перевірки, підкуп, шантаж, відкриті загрози, моральне, а то й фізичне знущання".

"Заявляємо, що без вашого втручання і об'єктивних рішень Львівська обласна порада, як найвищий представницький орган влади регіону, не може гарантувати стабільності політичного і соціально-економічного життя області", - йдеться у зверненні.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Бої без правил

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування