Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Есдеки хочуть встановити контроль над екологією

Понеділок, 29 вересня 2003, 09:48
Протистояння у міністерстві екології організовує член Соціал-демократичної партії (Об'єднаної) Нестор Шуфрич. Так вважає лідер Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко.

"Він мені заявив, що керівником держкомітету повинна бути їхня людина", - сказав Пустовойтенко в інтерв'ю газеті "Киевский телеграф".

Він також нагадав, що після звільнення з посади міністра екології Валерія Шевчука, який пройшов у коаліційний уряд Януковича за квотою НДП, фракція "виставила на його місце кандидатуру Сергія Полякова".

"Але після його призначення, порушуючи указ президента про адміністративну реформу з екологічного міністерства стали "висмикувати" Держкомітет з природних ресурсів", - відзначив Пустовойтенко.

"Справа дійшла до того, що пан Гошовський, який брав участь у справі з ліцензіями і висував обвинувачення Шевчуку, сьогодні ходить по парламенту і збирає підписи. Хоче, щоб його призначили новим керівником комітету, вивівши дану структуру з підпорядкування Мінекології", - повідомив лідер НДП.

На його думку, "навіть якщо екологічне відомство буде розділено, посада голови Держкомітету з природних ресурсів все одно повинна дістатися народним демократам".

Він повідомив, що НДП буде "пропонувати призначити главою комітету Володимира Лушкіна, нинішнього держсекретаря Міністерства енергетики". "Він досить досвідчена людина, був губернатором Житомирської області і цілком може керувати даною структурою", - охарактеризував його Пустовойтенко.

Він також нагадав, що фракція НДП "висловила протест" із приводу кадрових перестановок у Мінекології. "І поки не буде відновлена наша квота, ми вирішили не голосувати у Верховній Раді з визначених питань", - сказав Пустовойтенко.

"Ми не "бунтарі"", - відзначив він. – "Просто боремося за справедливість. Я б хотів, щоб дотримувалися всі пункти договору про консолідовану відповідальність, укладеного між Кабінетом міністрів і фракціями парламентської більшості". "А народних депутатів "кинули" по повній програмі", - додав колишній прем'єр-міністр.

Коментуючи ситуацію з відставкою міністра екології, Пустовойтенко відзначив, що "створена ВР слідча комісія розбереться у тому, хто видавав ліцензії на освоєння існуючих в Україні родовищ".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування