Пустовойтенко не хоче "банально" торгувати президентом

Понеділок, 29 вересня 2003, 10:35
Лідер Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко виступає за всенародне проведення виборів президента у 2004 році.

"Мені, наприклад, більше подобається, щоб главу держави вибирали всенародно. У такому випадку у нього буде більш серйозний статус", - сказав Пустовойтенко в інтерв'ю газеті "Киевский телеграф".

"Якщо ж парламент почне займатися обранням президента, то піде розподіл усіх портфелів, у тому числі і прем'єрського. Все буде вирішуватися у пакеті. Це вже не політична угода, а банальна торгівля", - прокоментував Пустовойтенко.

На його думку, "депутати, звичайно, задоволені пропозицією продовжити термін їхніх повноважень до 2007 року". "А обрати президента Верховною Радою у сьогоднішній ситуації буде дуже складно, - вважає лідер НДП.

У той же час, його фракція проголосує так, як вирішить більшість. "Подивимося, чим усе закінчиться. Якщо побачимо, що набирається 300 голосів, то підтримаємо і норму про обрання президента парламентом", - сказав Пустовойтенко.

Коментуючи вступ України до Єдиного економічного простору й ініціативу проведення референдуму з цьому питання, він відзначив: "Коли є бажання "замочити" якесь починання, то варто проводити референдум".

"А людям треба просто пояснювати, що конкретно дасть кожній людині вступ в Європейський Союз або поглиблення економічної інтеграції з Росією. Я за те, щоб провести серію круглих столів, виробити план дій і тільки після цього рухатися далі", - відзначив лідер НДП.

Разом із тим, відповідаючи на питання, Пустовойтенко відзначив, що "не підтримував" і не "збирається підтримувати" позицію міністра економіки й європейської інтеграції Валерія Хорошковського.

"Потрібно займатися реальною політикою, а не піар-заходами. Якщо ми створили Міністерство економіки й євроінтеграції, виходить, дана структура повинна займатися інтеграцією", - сказав в інтерв'ю Пустовойтенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...