Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна "тероризує" Європу "грою" в ЄЕП

Понеділок, 29 вересня 2003, 11:47
У підписанні Угоди про створення Єдиного економічного простору Україною, Росією, Білорусією та Казахстаном, "Захід має звинувачувати сам себе – як Сполучені Штати, так і Європа".

"Вони не надали Україні перспективи інтеграції до ЄС та НАТО", - таку думку висловив керівник програм Німецького товариства закордонної політики Александр Рар в інтерв'ю Українській службі ВВС.

"Особливо Брюссель впродовж останніх місяців давав Києву помилкові сигнали. Ішлося про те, що Україна не отримує перспективи вступу до Євросоюзу, а має бути задоволена стратегією добросусідства", - зауважив Рар і додав, що "Україні не залишалося багато можливостей для маневру".

"Країна бажала відкривати для себе нові ринки, а тими ринками, які для Києва є більш доступними, були ринки країн Росії, Казахстану та інших країн СНД. Тому Кучма ухвалив рішення на користь ЄЕП", - зауважив німецький політолог.

Окрім цього, рішення вступити в ЄЕП "не є остаточним наміром" України, "воно має суто декларативний характер". "Перспектива вступу до зони вільної торгівлі Україною сприймається як така, що дещо підніме торговельну завісу до світових ринків, трохи дасть можливість вийти через Росію на ринки Центральної Азії", - вважає Александр Рар.

На його думку, це "невеличке тероризування Європейського Союзу, аби той дослухався до потреб України і не зачиняв перед нею двері. Інакше може виникнути загроза відновлення на теренах ЄЕП так званої "Великої імперії".

Рар також назвав ЄЕП "грою", "яку веде Україна з метою привернути увагу Заходу до своїх проблем". "Американці зрозуміли це краще, ніж Євросоюз, і б'ють зараз на сполох. Вони бачать, що Україна може збитися з курсу європейської інтеграції". "Проте я вважаю що зона вільної торгівлі в ЄЕП може бути створена лише через багато років, а сама угода має декларативний характер", - зазначив він у розмові.

На доведення своєї думки Рар нагадав, що "у СНД вже створювалося так багато союзів і об'єднань, і жодне з них сьогодні не функціонує по-справжньому".

"Що вже тут казати, якщо Росія навіть не здатна дійти згоди з Білоруссю щодо спільної монетарної політики – певно, немає на те необхідної політичної волі", - нагад німецький політолог і додав, що "з Україною Росія зараз взагалі лише стала на початок будь-яких інтеграційних процесів".

"Зараз просто варто спостерігати за тим, як реагує Захід на цей пропагандистський рух України в бік Сходу. Америка вже висловила свою реакцію, залишається чекати на чіткий сигнал з боку ЄС", - зауважив Александр Рар.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...