Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскуну не повірили в ПАРЄ щодо справи Гонгадзе. Новий екзамен у січні

Понеділок, 29 вересня 2003, 12:30
Парламентська асамблея Ради Європи у січні ініціюватиме нові заходи для розкриття справи Гонгадзе. Про це повідомив президент ПАРЄ Пітер Шидер на прес-конференції у Страсбургу.

"Ми запитали Україну щодо розслідування справи Гонгадзе. Ми хочемо почути відповідь, який буде результат. Ми дамо Україні деякий час. Але якщо ми не почуємо нічого в цьому році, то у січні ми обговорюватимемо нові кроки у справі Гонгадзе", - сказав Шидер.

Шидер сказав, що не згодний з пропозицією екс-спецпредставника ПАРЄ Ханса Крюгера закрити справу. "Ми не вважаємо, що справу закрито. Повинен бути по справжньому відкритий звіт (у справі Гонгадзе)".

Шидер розповів про свою зустріч минулого тижня з генпрокурором Святославом Піскуном у Страсбургу. "Він хотів здебільшого обговорити пункти проекту резолюції ПАРЄ (по Україні). Але я сказав, що не збираюся з ним обговорювати".

Як відомо, у понеділок ПАРЄ має заслухати звіт моніторингового комітету щодо України, де містяться претензії до офіційного Києва щодо нерозкриття вбивства Гонгадзе, тиску на пресу, інших питань, які перебувають у компетенції генпрокурора Піскуна.

У проекті резолюції ПАРЄ "висловлює своє глибоке занепокоєння … практикою систематичних вказівок, що даються найвищим посадовцем Генеральній прокуратурі стосовно окремих справ кримінального переслідування...".

ПАРЄ також закликає органи влади України виконати разом з Радою Європи Спільний план дій щодо реформування органів прокуратури України.

Українська правда, Страсбург

Читайте також:

Страсбург обурений діяльністю Медведчука і Кучми


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування