Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд визначить, чи був у Тимошенка інсульт

Понеділок, 29 вересня 2003, 12:59
Шевченківський районний суд Києва призначив стаціонарну й лабораторно-судову медекспертизу відносно стану здоров'я екс-керівника корпорації "Єдині енергетичні системи України" Геннадія Тимошенка, оголосивши у своєму засіданні перерву до завершення цієї експертизи.

Таким чином суд задовольнив клопотання прокурора, передає із залу суду в понеділок кореспондент "Інтерфакс-Україна".

Перед експертами поставлене питання про те, чи може Тимошенко за станом здоров'я брати участь у судовому процесі і здійснювати свій захист.

Зі слів адвоката Геннадія Тимошенка Наталії Пуденко, ця медекспертиза ще раз покаже, що її підзахисний "не може брати участь у суді за станом здоров'я".

26 вересня колишній керівник корпорації "Єдині енергетичні системи України" Геннадій Тимошенко був госпіталізований у п'ятницю прямо із залу суду, де розглядається справа по обвинуваченню екс-співробітників ЄЕСУ, у зв'язку з підвищенням артеріального тиску.

Суд відмовив у клопотанні адвоката відносно зміни запобіжного заходу. Прокурор подав клопотання про проведення комплексної експертизи стану здоров'я Тимошенка для з'ясування того, чи може він брати участь у засіданнях суду.

Слухання справи колишніх керівників корпорації ЄЕСУ Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри переноситься вже декілька разів за клопотанням адвоката внаслідок поганого самопочуття підсудних.

Суд досі не приступив до виголошення обвинувального висновку у справі колишніх керівників ЄЕСУ.

Як повідомлялося, справу у відношенні Тимошенка й Болюри було направлено до суду у червні 2003 року. В той же час, справу відносно ще двох колишніх керівників ЄЕСУ - Євгена Шаго та Лідії Сокольченко - виділено в окреме провадження, оскільки вони знаходяться у розшуку.

Згідно з матеріалами справи, названі особи, "діючи в складі організованої злочинної групи під керівництвом і спільно з президентом "ПФК ЄЕСУ" Юлією Тимошенко, навмисно, з корисливих мотивів, зловживаючи службовим становищем, шляхом службової підробки, здійснили ряд тяжких злочинів".

Зокрема, як повідомлялося з посиланням на прес-службу Генпрокуратури, обвинувачені "незаконно заволоділи валютними коштами на суму $2 млрд. 251 млн. 221 тис. 873,6, отриманих від реалізації в Україні російського природного газу; приховали за кордоном України валютну виручку на суму $181 млн. 542 тис. 75,23; незаконно заволоділи державними коштами на суму 14 млн. 81 тис. 11 грн.; намагалися заволодіти державними коштами на суму 11 млн. 804 тис. 106,77 грн. і ухилялися від сплати податків на суму 21 млн. 375 тис. 304,74 грн".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...