ЄЕП не завадить Україні вступити в ЄС, переконана Естонія

Понеділок, 29 вересня 2003, 13:29
Глава Рийгикога (парламенту) Естонії Ене Ергма вважає, що вступ України в Єдиний економічний простір не вплине на процес її інтеграції до Європейського Союзу.

Про це вона заявила у понеділок після зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином, відповідаючи на питання журналістів.

Ергма відзначила, що "Естонія готова передати Україні свій досвід" вступу в ЄС, щоб було легше пройти цей шлях - на сьогоднішній день Естонія пройшла останній етап перед вступом у ЄС - успішно провела всенародний референдум. Вона повинна стати членом Євросоюзу у 2004 році.

Як повідомив Литвин, під час зустрічі глави парламентів двох країн обговорювали питання економічного, гуманітарного, наукового й освітнього характеру, а також питання про вибори президента. В Естонії зараз президента обирає парламент, і піднімається питання про те, щоб перейти до всенародних виборів президента. В Україні ця ситуація прямо протилежна.

Раніше президент Естонії Арнольд Рюйтель заявляв, що після вступу до Євросоюзу утворяться сприятливіші умови для відносин між Естонією та Україною, при цьому Естонія чим зможе допомагатиме Україні в євроінтеграції.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Коли Україна стане членом СОТ, за неї візьметься Естонія


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування