Через кадрові чистки Медведчука Львів залишиться без губернатора?

Понеділок, 29 вересня 2003, 14:19
На позачерговому засіданні сесії Львівської облради у понеділок ухвалене звернення до президента, прем'єр-міністра та спікера Верховної Ради з вимогою зупинити безпрецедентний тиск із боку органів центральної влади на депутатів облради, що є представниками органів виконавчої влади.

Таке рішення підтримав 51 депутат (в облраді 81 депутат). У зверненні йдеться, що останні кадрові зміни – звільнення чотирьох голів райадміністрацій, керівників державних лісових господарств, що є також депутатами облради, може бути розцінене як початок "безпрецедентної кампанії політичних репресій, переслідування за політичні погляди й переконання".

Депутати Львівської облради вважають, що ці керівники райадміністрацій звільнені винятково з політичних мотивів – за те, що вони висловили думку своїх виборців про неприпустимість вступу України в ЄЕП.

"Ми вимагаємо зупинити будь-які форми тиску на депутатів Львівської облради, а у разі подальшого ігнорування наших вимог Львівська облрада залишає за собою право самостійно впливати на кадрову політику в регіоні, згідно із законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", - йдеться в заяві.

Станом на 13:20 понеділка, на підтримку сесії будівлю облради пікетують більше тисячі чоловік, які протестують проти тиску на цей орган, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, на сесії було оголошено про створення депутатського об'єднання "Наша Львівщина", в яке вже увійшли 55 депутатів із фракцій "Наша Україна" і "Ділова Львівщина".

А тим часом у понеділок львівська газета "Поступ" повідомила, що голова Львівської облради Михайло Сендак заявив, що піде у відставку і закликатиме це зробити всю обласну раду та голову обладміністрації Олександра Сендегу, в разі відставки голів райадміністрацій.

Як зазначає видання, уже у суботу "Поступу" "одночасно з кількох неофіційних джерел повідомили, що вранці голова ЛОДА Олександр Сендега викликав до себе чотирьох голів вищезгаданих райдержадміністрацій і нібито попросив їх написати заяви на звільнення за власним бажанням".

У коментарі львівському виданню Сендак заявив, що проведення кадрових чисток здійснюється за вказівкою Віктора Медведчука та "певного політичного клану". "А що Медведчукам залишається? Тільки чинити силовий тиск. Їм достатньо звільнити хоча б одного-двох, щоб налякати решту депутатів, аби ті повиходили з більшості. Але тепер люди вже зрозуміли, що більшість була, є й буде", - декларує Сендак.

Читайте також:

Кучма зносить голови за підтримку Ющенка

Наступним прем'єром буде Кірпа, а губернатором Львівщини – Базів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування