Есдеки поки не відкликають Зінченка

Понеділок, 29 вересня 2003, 15:42
Фракція СДПУ(О) не пропонувала заступнику голови Верховної Ради України Олександру Зінченку скласти свої повноваження як члену фракції, обраному у керівництво парламенту за її квотою.

Про це Зінченко повідомив у понеділок на прес-конференції. "Мені ніхто не пропонував скласти повноваження", - цитує Зінченка
UNIAN.

Як відомо, 10 вересня політрада СДПУ(О) виключила Зінченка з лав СДПУ(О) у зв'язку з тим, що він не підписався під законопроектом про внесення змін у Конституцію України. Підтримка даного законопроекту була рішенням партії, а Зінченко його не виконав.

Відповідаючи на питання про можливі кадрові зміни у парламенті, зокрема, про перерозподіл комітетів, Зінченко підкреслив, що спочатку необхідно вирішити фундаментальні питання, такі як правова реформа, ратифікація угоди з ЄЕП. Саме рішення цих питань буде формувати "структуру і політичну відповідальність" у парламенті.

Також Зінченко стурбований гальмуванням політичної реформи. "У мене складається враження, що ми дуже переконливо заговорюємо правову реформу й чимдалі відходимо від обговорення цих питань по суті", - заявив він.

Зокрема, віце-спікер вважає, що депутати "легко ставляться до того, що кількість законопроектів (про внесення змін у Конституцію) значно перевищує кількість ідей".

"Ми так давно знаходимося у гонці по обговоренню необхідних змін, що забули переваги, які є у діючій Конституції", - сказав він. При цьому віце-спікер відзначив, що на сьогоднішній день існуюче в Україні законодавство можливо і не зовсім ідеальне, однак воно має системний характер.

Зінченко також підкреслив, що сьогодні у парламенті "занадто велика увага надається пошукові того, хто може проголосувати (за зміни у Конституцію), і не занадто велика увага приділяється змісту цих змін", - повідомляє Інтерфакс-Україна.

Читайте також:

ЗІНЧЕНКА ВИКЛЮЧИЛИ З СДПУ(О)

ЗІНЧЕНКО ПІШОВ ВІД МЕДВЕДЧУКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування