Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОДИНІ БОРЦЯ ЗІ ЛЬВІВСЬКИМИ ЕСДЕКАМИ ПОГРОЖУЮТЬ

Понеділок, 29 вересня 2003, 16:16
Голова Львівської облради Михайло Сендак заявив, що членам його родини погрожують.

"Мені дзвонили невідомі і заявили, що якщо я сьогодні проведу сесію облради, то через кілька днів не побачу свого онука" - сказав він у
понеділок на сесії обласної ради у Львові.

Під час брифінгу для журналістів Сендак заявив, що це був невідомий молодий чоловічий голос. Він дзвонив три рази. "Це вже не в перший раз, мені також погрожували звільненням сина після Скнилівської авіакатастрофи" - підкреслив Сендак.

За його словами, під час зустрічі з представниками силових відомств області - прокуратури, СБУ й УМВД, він просив забезпечити охорону його онука на час його перебування в Києві, а не охорону для себе. "Я не хочу, щоб замість мене застрелили когось іншого, тому ніколи охорони для себе не просив і просити не буду" - підкреслив голова Львівської облради.

Сендак також має намір виступити у Верховній Раді, а також домагатися зустрічі з президентом Леонідом Кучмою з приводу недавніх звільнень ряду чиновників, що є депутатами обласної ради.

"Я сьогодні відправляюся в Київ і буду там, поки не доможуся зустрічі з президентом" - заявив він. За словами Сендака, він має намір виступити у Верховній Раді, щоб розповісти про сформовану ситуацію в області.
Також він має намір зустрітися зі спікером парламенту Володимиром Литвином і просити його допомогти домогтися зустрічі з президентом у найкоротший термін.

"Зараз президентові надають інформацію про ситуацію в області тільки ту, котра вигідна есдекам, але вона не є об'єктивною і не відбиває реальну ситуацію в регіоні" - підкреслив Сендак.

Він вважає, що звільнення чотирьох глав районних адміністрацій у Львівській області й ряду чиновників держпідприємств викликано суто політичними причинами, а не результатами їхньої господарської діяльності, що підтверджує і тиск на інших чиновників.

"Але я хочу пояснити президентові, що Львівщина завжди була попереду демократичних процесів, і тут неприпустимо звільняти чиновників-депутатів тільки за те, що вони виражають точку зору своїх виборців", - підкреслив Сендак.

Він також заявив, що буде обговорювати з Кучмою питання про зняття з посади глави податкової у Львівській області Сергія Медведчука, оскільки таке рішення затвердила облрада, і він буде домагатися його виконання органами виконавчої влади.

Як повідомлялося, президент своїм розпорядженням звільнив глав чотирьох районних держадміністрацій у Львівській області. Були звільнені глави: Дрогобицької райадміністрації Володимир Шмигельский, Жовківської - Петро Комар, Камянко-Бузької - Ярослав Янишин, Сколівської - Василь Романів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...