Северінсен буде проводити моніторинг і президента Ющенка?

Понеділок, 29 вересня 2003, 20:32
Чесні вибори президента можуть бути лише однією з передумов для зняття моніторингу України з боку Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це заявила доповідач по Україні Ренате Вольвенд на прес-конференції у Страсбурзі.

"Після проведення спостереження під час виборів президента Рада Європи може сказати, що вибори пройшли відкрито і чесно. Це може бути один із аргументів для переходу до постмоніторингової процедури", - сказала вона.

Водночас Вольвенд заявила, що "немає жодної держави Європи, яка б була ідеалом для Європи".

Доповідачі ПАРЄ також наголосили, що від України треба не формальне прийняття необхідних законодавчих актів, а дотримування законів у державі.

"Нас цікавить втілення законів, а не перерахований список їх ухвалення", - сказала другий доповідач по Україні Ханне Северінсен.

Говорячи про зустріч із генпрокурором Святославом Піскуном щодо справи Гонгадзе, Северінсен сказала, що він не називав терміни розкриття цього вбивства.

Северінсен повідомила, що чула про "нових людей, підозрюваних у справі Гонгадзе", але "чомусь їх прізвища не оприлюднюються". "Коли ви когось розшукуєте в країні, то, напевно, треба знати їх прізвище?", - здивувалася Северінсен.

Вона також назвала "поганим" факт загибелі Ігоря Гончарова, якого Северінсен вважає "головним свідком" у справі Гонгадзе.

"Українська правда", Страсбург


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування