Сендак просить парламент захистити Львівщину від Медведчука

Вівторок, 30 вересня 2003, 11:36
Верховна Рада задовольнила прохання депутатів від "Нашої України" і надала по квоті фракції слово голові Львівської облради Михайлові Сендаку.

У своєму трихвилинному виступі, визначеному регламентом, Сендак закликав депутатів підтримати Львівську обласну раду і захистити її від "обмеження свободи слова" з боку глави Львівської обласної податкової Сергія Медведчука.

За словами глави облради, протягом останнього року в регіоні відбуваються події, що зовсім суперечать базовим демократичним принципам і Конституції. Він висловив думку, що причина дестабілізації обстановки в області - обласна податкова на чолі з Медведчуком, що "використовує державну структуру з метою політичного тиску і політичної розправи".

Сендак заявив, що сьогодні у Львівській області вперше після 1990 року відбувається обмеження свободи слова, "цинічне переслідування податковою адміністрацією львівських газет бізнесових структур, банків".

Він закликав народних депутатів втрутитися в ситуацію з "потуранням блокуванню свободи слова" у Львівській області і допомогти солідарно відстояти принципи демократії в регіоні.

Сендак також нагадав, що 6 червня облрада розглянула ситуацію в області і висловила недовіру Медведчуку, після чого почалося переслідування опозиційних депутатів обласної ради. Також зовсім недавно були звільнені глави чотирьох районних адміністрацій області. За словами Сендака, цьому могла сприяти перекручена подача інформації з боку податкової.

На сесії облради в понеділок Сендак також заявив про погрози членам його родини з боку невідомих осіб.

У той же час член фракції СДПУ(О) Ігор Шурма заявив у відповідь на заяву Сендака, що СДПУ(О) висловлює рішучий протест проти нагнітання політичного протистояння у Львівській області і буде "давати рішучу відсіч грубим і необґрунтованим нападам на партію та її членів".

Депутат переконаний, що в понеділок у Львівській облраді "відбулася розправа над тими людьми, які мали своє бачення" із приводу вступу України в Єдиний економічний простір.

Ситуацію у Львівській області дестабілізувала "демонстрація неповаги до інститутів влади, а також тактика формування образу ворога", заявив Шурма, додавши, що це – результат "тривалої кампанії, метою якою було показати, що у Львові може бути тільки одна точка зору і одна політична позиція".

При цьому Шурма зазначив, що блок "Наша Україна" має право відстоювати свою позицію, однак "бажання звести рахунок із владою і політичними опонентами сіють агресію, ненависть і антисемітські настрої".

У свою чергу представник фракції "Наша Україна" Володимир Яворівський у відповідь на виступ Шурми зробив заяву від блоку, підкресливши, що "в Україні після 12-ти років незалежності країна знову повернулася до однопартійної системи".

Він заявив, що за останні місяці "саме цей фінансовий синдикат (СДПУ(О)) захопив декілька міністерств, більшість районних держадміністрацій, силові структури, банки і ЗМІ".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

СЕНДЕГА ПІШОВ У ВІДСТАВКУ?

РОДИНІ БОРЦЯ ЗІ ЛЬВІВСЬКИМИ ЕСДЕКАМИ ПОГРОЖУЮТЬ

Через кадрові чистки Медведчука Львів залишиться без губернатора?

Кучма зносить голови за підтримку Ющенка

Наступним прем'єром буде Кірпа, а губернатором Львівщини – Базів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...