Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМІ "ЖАЛКО" ПОЛІТИЧНИХ СПЕКУЛЯНТІВ

Вівторок, 30 вересня 2003, 14:21
Участь України в Угоді про Єдиний економічний простір "ніяк не заперечує вступу" до Світової організації торгівлі.

Про це заявив президент України Леонід Кучма на прес-конференції у Києві у вівторок. "У кого вистачає розуму таке заявляти?" - запитав президент і додав, що "це політиканство".

"Хто хоче заробляти політичний капітал – хай буде на їх совісті", - зазначив президент і заявив, що "своє рішення щодо вступу до СОТ" змінювати не буде.

Коментуючи заяви опозиції про ініціювання процедури імпічменту президенту у зв'язку зі вступом України до ЄЕП, Кучма відповів: "Коли нічого іншого опозиційні політики придумати не можуть", то починають говорити про імпічмент".

"Коли 292 депутати підтримали ідею ЄЕП – який імпічмент? Про який імпічмент іде мова, коли 70% населення за?" – запитав президент.

Кучма також вважає, що "це чергова політична спекуляція сил, яким говорити нічого".

Також на його думку, "немає підстав" подавати Угоду про ЄЕП для висновку у Конституційний суд. "Але творці знайдуться",- переконаний Кучма.

"Назвіть мені хоч одну людину, навіть серед ярих опозиціонерів, хто проти зони вільної торгівлі?", - звернувся до журналістів Кучма. "Не треба спекулювати, треба читати й знати зміст. А то "я не читав, але договір поганий, тільки через те, що його підписав президент", - сказав Кучма.

"Це політичні спекуляції, і мені їх жалко [тих, хто критикує вступ до ЄЕП]", - наголосив президент.

Кучма зазначив, що головне в ЄЕП – "це зона вільної торгівлі". "І тут завдання уряду – захищати інтереси України". "Давайте бути прагматиками, менше ля-ля, а більше справ", - сказав Кучма.

"Я не бачу у політиків бажання працювати на Україну, а тільки на себе і на свою політичну силу", - сказав президент.

Він також ще раз нагадав, що головна мета ЄЕП – "усунення торгівельних бар'єрів, зупинення спаду торгівлі, і відновлення ринків".

"Треба спитати в українців, які працюють у Москві – вони за бар'єри?", - запитав Кучма і додав, що, на його думку, "ті українці, які працюють у Тюмені", теж не проти ЄЕП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування