Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ ВСТУПАТИ ДО ЄС

Вівторок, 30 вересня 2003, 14:34
"Якщо б нам сьогодні запропонували вступ до Європейського союзу, я б відмовився", – заявив президент України Леонід Кучма.

Спілкуючись із журналістами у вівторок на прес-конференції він, пояснюючи свою думку, запитав: "Попри всі причини, скажіть будь-ласка, кому в Європі потрібні українські літаки? Машинобудування? Вугільна промисловість?".

"Ми і місяця не витримаємо конкуренції" в ЄС, - вважає український президент і додає, що "Україна повинна мати власне обличчя".

Він також зазначив, що "не робив би ніяких прогнозів". "Я погоджуюся з Чалим – скільки нас можна тримати на порозі ЄС? Я можу повторити за ним".

"Ніхто з європейських чиновників не заявляв, що хотів би бачити Україну в ЄС", -нагадав Кучма.

Він також розповів про зустріч із Гюнтером Ферхойгеном. "Я зустрічався з комісаром із розширення ЄС, дуже симпатична людина. У нас відбулася зустріч і ми сподобалися одне одному. Я сказав, що я думаю, а він говорив половину від того, що хотів сказати", - зазначив Кучма.

За словами Кучми, Ферхойген "чесно сказав", що не може зробити заяви про те, що Європа хоче бачити у своєму складі Україну.

"Не може бути подвійних, потрійних стандартів щодо України" сказав президент.

Кучма нагадав, що Україна "одна країна, якій не надали статусу ринкової економіки. Це політичне рішення? - Політичне".

"Про асоційоване членство – це політичне рішення – також розмови не хочуть вести",- сказав Кучма. "Я їм кажу, що люди добрі, та 40 років у вас Туреччина асоційований член – у вас щось болить від цього?" – сказав президент.

"Україну завжди у цих питаннях, щодо Європи у першу чергу, будуть розглядати через призму відносин з Російською Федерацією", - зазначив Кучма і додав, "хочемо ми цього чи не хочемо".

Він також висловив сподівання, що в "Ялті буде якийсь конкретний діалог".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування