Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун знову "втік" від Тимошенко

Вівторок, 30 вересня 2003, 17:46
Регламентний комітет Верховної Ради України розгляне на своєму засіданні у середу подання генерального прокурора Святослава Піскуна щодо притягнення народного депутата лідера БЮТ Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності.

Про це журналістам у вівторок повідомила Тимошенко, відзначивши, що, на її думку, генпрокурор гальмує процес розгляду регламентним комітетом цього питання.

Тимошенко нагадала, що раніше Піскун із різних причин не був на розгляді цього питання на засіданнях комітету, у зв'язку з чим комітет не міг приступити до його розгляду, оскільки за регламентом парламенту генпрокурор повинен особисто бути на розгляді даного подання.

Лідер БЮТ нагадала, що на минулому пленарному тижні парламент уніс зміни до регламенту. Відповідно до змін, на засіданні регламентного комітету може бути присутній виконуючий обов'язки генпрокурора.

Однак, за словами Тимошенко, днями з Генпрокуратури знову прийшло повідомлення про те, що Піскун знаходиться у закордонному відрядженні, тому не зможе бути присутнім на засіданні комітету.

Однак Піскун не може також довірити таке важливе питання одному зі своїх заступників, який зараз виконує обов'язки генпрокурора. Депутат вважає, що в.о. генпрокурора знову не буде на засіданні комітету у середу.

Також Тимошенко повідомила, що, за її інформацією, навіть у випадку, якщо регламентний комітет не розгляне це питання, хто-небудь із депутатів може внести окрему постанову з пропозицією про зняття з неї депутатської недоторканності.

Вона стверджує, що у даний час з окремими членами регламентного комітету "ведеться робота" для ухвалення позитивного рішення щодо подання Генпрокуратури.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування