Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ялті Україна буде "вибивати" собі статус асоційованого члена Європи

Вівторок, 30 вересня 2003, 19:11
На саміті Україна - Європейський Союз, що пройде в Ялті 7-8 жовтня, очікується підписання як мінімум двох документів - спільної заяви за результатами саміту й Угоди про співробітництво в науковій і технологічній сфері.

Про це у вівторок у Києві в інтерв'ю журналістам повідомив заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олександр Чалий.

За його словами, Угода про співробітництво в науковій і технологічній сфері буде підписана на міжурядовому рівні. "Сьогодні ми не можемо прогнозувати результати саміту", - відзначив заступник міністра, говорячи про можливе підписання інших документів.

Чалий також повідомив, що питання про надання Україні статусу асоційованого члена в Євросоюзі "буде предметом дискусії саміту". "Наскільки воно (можливе рішення) буде закріплено в заключному документі, буде залежати від того, чи зможемо ми знайти спільне бачення цієї проблеми", - підкреслив він.

Заступник міністра нагадав, що сьогодні існують різні підходи до рішення даного питання. "Позиція європарламентарів більш сприятлива для України і для її євроінтеграційних прагнень. Позиція офіційного Брюсселя більш обережна", - відзначив Чалий.

Як повідомлялося, у вівторок у Києві глава делегації Європарламенту Ян Вірсма виступив із заявою про те, що ЄС затримав питання про визначений, конкретний сигнал з боку Євросоюзу про європейські перспективи України.

Передбачається, що в роботі самміту візьмуть участь президент України Леонід Кучма, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, перший віце-прем'єр Микола Азаров, голова Європейської Комісії Романо Проді, верховний представник Європейського Союзу по зовнішній політиці і політиці безпеки Хав'єр Солана, прем'єр головуючої в ЄС Італії Сильвіо Берлусконі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...