Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За наполегливий курс на євроатлантичну інтеграцію Кучму похвалив Робертсон

Вівторок, 30 вересня 2003, 20:49
Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон, як очікується, 20 жовтня відвідає Україну.

Підготовку візиту генсека НАТО в Україну обговорили у вівторок у Брюсселі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко і Робертсон, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-служба МЗС Маркіян Лубківський.

Під час візиту генсека альянсу до Києва запланована зустріч із президентом України Леонідом Кучмою.

У ході зустрічі Грищенко і Робертсон висловилися за необхідність інтенсифікувати співробітництво між Україною й альянсом, для чого, на їхню думку, існує великий потенціал.

Сторони обговорили також питання проведення у травні 2004 року у Стамбулі засідання Комісії Україна-НАТО на вищому рівні і на рівні міністрів закордонних справ, сучасний стан стосунків Україна-НАТО, зокрема, хід виконання Цільового плану на 2003 рік і розробки такого плану на наступний рік.

Український міністр підкреслив рішучість української сторони наполегливо проводити курс на євроатлантичну інтеграцію, включаючи вступ у НАТО.

Робертсон дав позитивну оцінку виконанню Україною Цільового плану на 2003 рік і відзначив, що прийняття на Празькому засіданні Комісії Україна-НАТО у 2003 році План дій Україна-НАТО і річні цільові плани є важливим етапом розвитку відносин між Україною й альянсом на якісно новому рівні.

Грищенко також обговорив із членом Європейської комісії Гюнтером Ферхойгеном хід розробки сторонами своїх підходів до майбутнього Плану дій між Україною і Європейським Союзом.

Ферхойген, який є відповідальним за розширення ЄС і підготовку Плану дій ЄС-Україна, висловив упевненість, що майбутній саміт Україна-ЄС, який відбудеться 7 жовтня в Ялті, дасть вагомий поштовх до зближення позицій сторін і початку експертної роботи з практичного наповнення Плану.

Грищенко охарактеризував бачення Плану дій з української сторони і висловив упевненість, що цей план буде сприяти повному використанню потенціалу, закладеного в угоді про партнерство і співробітництво між Україною і ЄС, і наближенню України до Копенгагенских критеріїв.

Ферхойхен зі свого боку підкреслив, що він високо оцінює перспективи інтеграції України на внутрішній ринок ЄС і поширення на України чотирьох свобод ЄС.

Грищенко також обговорив нинішній стан відносин сторін у сфері виконання угоди про партнерство і співробітництво між Україною й Євросоюзом із членом Європейської комісії Крісом Паттеном.

У ході зустрічі також обговорювалося співробітництво між Україною й Єврокомісією з підготовки Плану дій Україна-ЄС, а також ряд міжнародних питань.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...