Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма їде до диктатора відкривати офіс "Нафтогазу"

П'ятниця, 10 жовтня 2003, 10:58
Цієї суботи президент Леонід Кучма вирушає з офіційним візитом до Лівії.

Це стане першим візитом найвищого українського посадовця до цієї північноафриканської країни, повідомляє українська служба BBC.

Український лідер вирушить на чолі делегації, у складі якої кілька бізнесменів. Він зустрінеться з лівійським керівником Муамаром Каддафі.

Йтиметься про перспективи співпраці у нафтодобувній галузі та авіації. Очікується, що в ході візиту президент відкриє представництво "Нафтогазу України" у Тріполі. Голова "Нафтогазу" Юрій Бойко заявляв раніше, що Лівія має унікальні експортні можливості та малорозвідані поклади нафти і що для України тут існують великі можливості.

Лівія є членом організації виробників нафти ОПЕК. Нафтові поклади її становлять 30 мільярдів доларів, що становить 3% світового видобутку.

Цього року Україна продала Лівії 4 транспортних літака АН-32 і планує розширити співпрацю. Вже підписано 45-мільйонний контракт із Air Lybia на поставку і технічне обслуговування 5 літаків АН-140.

Місяць тому з Лівії було зняти санкції ООН, накладені на неї після того, як Лівію було звинувачено в організації вибуху американського пасажирського лайнера над шотландським містечком Локербі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування