Азаров знає точні терміни інтеграції України в ЄС

П'ятниця, 10 жовтня 2003, 13:39
Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров вважає, що на саміті в Ялті Європейський союз "чітко означив для України перспективи європейської інтеграції".

У п'ятницю на брифінгу в Києві в ході проведення громадських слухань про підсумки економічного і соціального розвитку України в січні-серпні 2003 року і про хід виконання програми діяльності Кабінету міністрів Азаров підкреслив, що в ході саміту були обкреслені цілком конкретні історичні терміни інтеграції України в ЄС.

Крім того, за його словами, було обговорено, що повинні зробити Україна і ЄС у цьому процесі.

Він назвав саміт у Ялті надзвичайно важливою подією, яку необхідно використовувати для того, щоб дати додатковий імпульс інтеграції України в європейські структури. "Результати саміту (Україна-ЄС у Ялті) були надзвичайно підбадьорюючими для України", - відзначив перший віце-прем'єр.

За словами Азарова у виступах керівництва ЄС на саміті відзначалося, що Євросоюз вітає прагнення чотирьох держав СНД організувати економічну інтеграцію в рамках Єдиного економічного простору. "Це було позитивно відзначене і зовсім не служило ніякою перешкодою, як заявляли деякі критики ЄС", - підкреслив він.

Перший віце-прем'єр також додав, що відповідно до прийнятої спільної заяви на саміті Євросоюз уже зараз готовий цілком інтегрувати Україну в економічні структури співтовариства. У зв'язку з цим, за словами Азарова, зараз буде потрібна активність уряду, а також міністерств і відомств у реалізації ідей, закладених у спільній заяві, підписаній президентом України Леонідом Кучмою і представниками керівництва ЄС. "Дуже важливо зараз не втратити динаміки розвитку відносин", - підкреслив Азаров.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування