Погребинський підозрює, що Чорномирдін подружився з Тарасюком

П'ятниця, 10 жовтня 2003, 14:33
Політолог Михайло Погребинський вважає "абсолютним непрофесіоналізмом" заяву посольства Росії в Україні щодо принципів ЄЕП, яка була поширена напередодні.

"При всій повазі до Чорномирдіна, подібні ініціативи (поширення такого прес-релізу) пояснити дуже складно. Це виглядає дивно. Я коментую це як непрофесіоналізм", - сказав Погребинський у інтерв'ю "Українській правді".

Як відомо, у прес-релізі посольства Росії сказано, що "формування ЄЕП не суперечить європейському векторові України". Водночас там сказано, що значимість наднаціональних елементів у ЄЕП "поступово підвищуватиметься". "У перспективі передбачається перехід до економічного союзу чотирьох держав з використанням єдиної валюти", - говориться в прес-релізі.

Погребинський пояснює таку заяву відсутністю в росіян "експертів, які б підказали, що такі висловлювання є неприйнятними для українського суспільства і для добрих стосунків між Україною і Росією".

"Таке враження, що Тарасюк перебуває у добрих стосунках з Чорномирдіним. З одного боку, Тарасюк просить Раду безпеки ООН розібратися в конфлікті з Тузлою, а з іншого – просить свого друга Чорномирдіна, що б той сказав щось для компрометації в Україні теми ЄЕП".

"Як так різко коментую при тому, що я не є ворогом Росії", - додав Погребинський.

Михайло Погребинський є директором Київського центру політичних досліджень і конфліктології. Він також є радником глави адміністрації президента Віктора Медведчука.

Читайте також:

РОСІЯ ПРОПОНУЄ УКРАЇНІ ВВЕСТИ РУБЛЬ І ВСТУПИТИ В ЄС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News