Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і більшість вирішили разом звільняти міністрів

П'ятниця, 10 жовтня 2003, 19:45
Лідери парламентської більшості мають намір обговорити з прем'єр-міністром Віктором Януковичем можливі кадрові зміни в уряді, повідомив у п'ятницю координатор парламентської більшості Степан Гавриш.

За його словами, на зустрічі з Януковичем у минулу п'ятницю лідери парламентської більшості обговорювали питання про можливості кадрові зміни у зв'язку з його заявою на засіданні уряду.

"Ми домовилися з урядом про спільні дії з парламентською більшістю в цьому питанні, і будемо приймати такі рішення виходячи з позицій фракцій і груп парламентської більшості", - сказав Гавриш.

Гавриш відзначив, що Янукович підтримав таку позицію. Лідери більшості домовилися з прем'єром провести окрему зустріч по цьому питанню. У той же час, за його словами, час такої зустрічі невідомо.

Координатор також додав, що невідомо чи пройдуть кадрові зміни в уряді. "Хоча під час зустрічі з прем'єром представники більшості заявляли про критичне ставлення до деяких своїх представників в уряді", - сказав співрозмовник агентства.

Гавриш відзначив, що поки що ніяких конкретних пропозицій від фракцій і груп більшості щодо зміни складу уряду немає.

"Ця тема обговорюється", - додав він. Це питання, за словами Гавриша, буде обговорюватися на засіданні координаційної ради більшості в понеділок, 13 жовтня. "Оскільки це питання було вже поставлене до порядку денного заявою прем'єр-міністра про кадрові зміни в уряді, і ми як члени спільної коаліції просто зобов'язані на це реагувати", - підкреслив Гавриш.

Відповідаючи на питання про подальші дії групи "Демократичні ініціативи" і фракції Народно-демократичної партії, що підписали протокол про намір створити одну фракцію в парламенті Гавриш сказав, що представники цих депутатських об'єднань "будуть працювати далі над масштабним політичним проектом". За його словами, якщо цей протокол буде підтриманий двома політичними групами, то протокол про наміри буде обов'язково реалізований.

Гавриш також уточнив, що створення однієї фракції передбачає вступ членів одного з політичних об'єднань до складу іншого. "Зараз потрібно, щоб дві окремі політичні сили парламенту змогли домовитися про прозорі рівні принципи об'єднання і про загальні політичні перспективи", - відзначив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...