Артемівськ потрапив під вогонь осколків через... зварника

Субота, 11 жовтня 2003, 16:22
Міністр з надзвичайних ситуацій Григорій Рева називає причиною пожежі і вибуху боєприпасів на складах в Артемівську (Донецька область) людський фактор.

На брифінгу в суботу він повідомив, що в п'ятницю на територію складів був завезений зварювальний апарат, там велися зварювальні роботи, у результаті яких почалася пожежа, яка призвела до вибухів боєприпасів.

Зварник, який вів зварювальні роботи, не знайдений. "Зварник утік, його шукають", - сказав Рева.

За попередніми даними, на складах було 3170 тонн, з них 1700 тонн самознищилися, повідомив Рева. У результаті вибуху знищено 10 із 17 сховищ, розташованих на території складу.

Міністр повідомив, що знайдений у п'ятницю ввечері майор Дмитро Гончаренко, який вважався зниклим без вісти, виявився контуженим. Увесь час активних вибухів він перебував у окопі неподалік від епіцентру вибуху.

За словами Реви, ситуація на даний час стабілізувалася, спостерігається загасання окремих вогнищ пожежі.

Останні вибухи були зафіксовані о 5.00 у суботу.

Людей на гасіння пожежі не посилали, підкреслив міністр, щоб зберегти їхнє життя, снаряди самознищувалися.

В даний час на території складу працює бронетехніка по очищенню території. Шість піротехнічних груп працюють по зачищенню прилеглих територій.

Дії обласної адміністрації і міської влади міністр оцінила як правильні, хоча, за його словами, "ситуація була дуже складна і могла бути непередбаченою".

У свою чергу глава Донецької обладміністрації Анатолій Близнюк підкреслив, що фахівці будуть працювати на місці події ще не один день і не один тиждень.

Він закликав населення утриматися від відвідування територій, які прилягають до складів.

За словами Близнюка, будинків, які постраждали до ступеня виселення з них людей, у місті немає. У чотирьох дач згорів дах, в одному будинку дах пробила болванка. "А от ті, хто виноградники давав за три метри від колючого дроту (військової частини ) - повинні відповісти", - підкреслив він.

Близнюк відзначив той факт, що військові правильно зберігали снаряди, у результаті чого їхнє розлітання було не убік житлових кварталів.

В даний час, сказав глава області, стоїть питання про закриття військової частини в Артемівську.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

На Донеччині вибухи. Осколки розлітаються на 4 кілометри

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування