Пинзеник кличе Тимошенко бути однопартійцями – разом з Ющенком-"леніним"

Субота, 11 жовтня 2003, 17:10
Партія "Реформи і порядок" звертається до найбільших правоцентристських сил почати створювати єдину партію та делегувати для цього процесу своїх представників.

Звернення, ухвалене в суботу на з'їзді ПРП, адресовано партіям, які входять до "Нашої України" і Блоку Тимошенко: Народному Руху України, Українській народній партії, "Солідарності", Християнсько-демократичному союзу, Молодіжній партії України, "Собору" та "Батьківщині".

Як пояснив журналістам заступник лідера ПРП Ігор Гринів, "Реформи й порядок" ще за два роки до парламентських виборів-2002 "вперше підписали договір про блок з Народним Рухом".

На думку Гриніва, зараз необхідно зробити всю підготовчу роботу, а єдину партію створити "у найкоротший термін після президентських виборів". "Оскільки буде як у випадку з учасниками ленінського суботнику – кількість людей, які несли колоду з Леніним, щороку збільшувалася".

Гринів виключив, що Ющенко може програти президентські вибори. У випадку ж, якщо вони просто не відбудуться, тоді, на його думку, "немає сумнівів, що партія створиться швидко, бо всі будуть готуватися до виборів 2006".

На думку Гриніва, блок є більш вразливим утворенням, ніж партія. "Це підтверджує приклад польської "Солідарності". Вони на позаминулих виборах до Сейму перемогли, але залишилися блоком і вже наступні вибори програли. Якби "Солідарність" пішла на створення партії, вона б закріпилася. А так у час між двома виборами бренд "Солідарність" залишився, але з блоку вийшла купа людей і політичних сил", - сказав Гринів.

З'їзд ПРП також підтримав заяву, де засудив спробу в результаті політреформи позбавити народ прямо обирати президента. ПРП ініціює збір підписів "на підтримку конституційного права громадян України вільно обирати президента".

Як пояснив член ПРП Микола Томенко, у разі втілення цієї норми змін до Конституції, "Реформи й порядок" зможуть ініціювати збір підписів для проведення референдуму щодо збереження прямих виборів президента.

Також на з'їзді ПРП лідером партії був переобраний Віктор Пинзеник. Заступниками голови партії стали Михайло Косів, Сергій Соболєв, Сергій Терьохін, Володимир Філенко та Ігор Гринів.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування