Хто висуне Кучму на третій термін, того Мороз матом пошле до психіатра

Неділя, 12 жовтня 2003, 14:55
Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає ідею про третій термін президента Кучми "абсурдом і з юридичної, і з моральної точки зору".

"Я не хочу це коментувати, бо у мене не вистачає делікатних слів для цього. У Конституції чітко написано – президент не може обиратися на третій термін поспіль. Кому не зрозуміло – треба йти до лікаря, а не до юриста", - передає слова Мороза "Громадське радіо".

Як відомо, члени пропрезидентської більшості звернулися до Конституційного суду за роз'ясненням, чи може Леонід Кучма балотуватися втретє.

Член більшості, заступник голови правового комітету парламенту Микола Оніщук вважає, що у разі позитивного вердикту КС має визначатися сам Кучма.

"Якщо рішення суду буде позитивним – адже за цією Конституцією він обирався лише раз, то це буде означати лише одне: у нинішнього президента є можливість балотуватися ще раз. Чи використає він таку можливість, чи піде на публічний виборчий процес – це питання практичної політики. На рішення президента не можемо вплинути ні ми, народні депутати, ні будь-хто інший", - сказав Оніщук "Громадському радіо".

Радіостанція передає, що опозиціонери всерйоз не розглядають можливість висунення Кучми наступного року. Лідер "Собору" Анатолій Матвієнко закликає до єдності опозиції напередодні виборів-2004.

"Треба не розмірковувати, а починати спільну роботу і таку, щоб стерти ноги до колін. Бо наступним президентом України може бути лише або Ющенко, або Путін. І не важливо, хто одягне маску генерал-губернатора України – Тігіпко, Литвин, Янукович чи Кірпа".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування