Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТІГІПКО ГОТОВИЙ БУТИ ПРЕЗИДЕНТОМ. І НЕ ВІРИТЬ У ТРЕТІЙ ТЕРМІН КУЧМИ

Понеділок, 13 жовтня 2003, 11:01
Лідер "Трудової України" Сергій Тігіпко вважає, що Леонід Кучма не буде балотуватися на третій президентський термін.

"Леонід Данилович чітко й недвозначно заявив, що не має наміру балотуватися на третій термін. Говорити ще що-небудь з даного питання я б не хотів", - сказав Тігіпко в інтерв'ю "Київському телеграфу".

"Глава держави зробив свій вибір — і цей вибір треба поважати", - додав Тігіпко.

На питання, чи зможе Кучма "відмовити народу, якщо той попросить його залишитися ще на чотири роки", Тігіпко відповів: "Думаю, Леонід Данилович після подібної заяви не піде на вибори втретє, які б умови й передумови для цього не створювалися. У даному випадку я виходжу з його слів, сказаних як в особистих розмовах, так і привселюдно — перед усією країною".

Тігіпко сказав, що він сам поки "не прийняв чіткого рішення" балотуватися в президенти.

"Лідер партії у будь-який момент повинен бути готовий до публічного іспиту. Отож: я готовий і не боюся ніякого суперництва. При цьому реально оцінюю свої і чужі стартові можливості. Але я люблю конкурувати", - сказав він.

На питання, якщо його суперником буде Янукович, Тігіпко заявив: "Ну так що? Якщо партія ухвалить рішення висувати мою кандидатуру на виборах, то нехай хто завгодно буде моїм суперником. Повірте, якщо почнуться публічні дебати, то жодному з конкурентів із мною легко не буде".

Тігіпко також спрогнозував, що шести пропрезидентським партіям буде "досить складно домовитися про консолідовані дії та визначити єдиного кандидата в президенти".

"До такого висновку мене підштовхує аналіз практики взаємодії у рамках більшості Верховної Рада, а також результати голосувань з ряду принципових питань". Тігіпко підкреслив, що "Трудова Україна" виявлять "максимальну гнучкість".

Тігіпко також прокоментував слова віце-прем'єра Табачника: "Насправді Табачник відкрито заявив про те, що не може бути слугою двох панів. Якщо партія ухвалить підтримувати на виборах-2004 Сергія Тігіпка, то він змушений буде піти з уряду. Адже коли віце-прем'єр працює в Кабміні, то це автоматично означає, що він повинен працювати, наприклад, на Віктора Януковича як на єдиного кандидата".

"Я таку позицію Дмитра Володимировича абсолютно спокійно сприймаю і навіть вітаю", - сказав Тігіпко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування